perjantai 6. elokuuta 2010

Rajalta rajalle

melontaretki oli kyllä mahdottoman mielenkiintoinen kokemus. Tosin meloimme vain 17 km eli rajalta kotio. Osa porukasta jäi vielä jatkamaan Pajinkiin, mutta meistä ei ollut viisasta tässä vaiheessa treeniä saada itseään hartioista aivan tukkoon.
Karvoskylällä joessa oli aika voimakas virta, joten piti ankkuroitua kaislikkoon, että sai kajakin pysymään paikoillaan ennen lähtölaukaisua, joka pamahti klo17. Vaikka kyseessä oli vain melontatapahtuma, eikä siis kisa, niin vauhti taisi kiihtyä joidenkin mielestä turhankin kovaksi.

Haapaperällä oli ensimmäinen pysähdyspaikka ja tarjolla makkaraa ja kaffia. Ensimmäinen pysähdys reippaan tunnin melomisen jälkeen teki terää ja mukava oli lähteä jatkamaan matkaa makkaraevästyksen jälkeen. 

Pidisjärvi aukesikin minulle ensimmäistä kertaa yläjuoksulta ja kyllä täytyy sanoa että kyllä on komeet maisemat sieltäkin käsin. Kolme kilometriä melkein tyynellä järvellä liki 70 melojan rintamassa tuntui jotenkin sanoinkuvaamattoman hienolta.  Uimarannalla useimmilla oli päätepiste, sieltä me vielä meloimme Malisjokea pitkin kotiin. Kello oli yhdeksän tienoilla, kun ankkuroimme kotilaituriin. Nyt hartia on jäykkikset, saa nähdä miltä tuntuu huomenna, ainakin nyt tuntuu, niinkuin olisi taas hiukan harrastanut urheilua.

5 kommenttia:

 1. Hieno päivä ja varmasti porukalla hyvä mneiniki. Ihania kuvia... melkein tekisi mieleni olla mukana.
  Nämä elokuun päivät ovat monella lailla ihania. Muisteluja, kirjeitä menneisyydestä,kuvia ja vahvoja tunteita. Ihana tunnelma oli Puuhkalan museon vanhojen virsien illassa ja voimaannuttavia hetkiä varmaan koetaan viikonloppuna kotiseutupäivien aikaan. Kanttarelleja jo sain eilen ja makuelämys oli melkoinen. Siis luontolenkillä Järviperällä n. litra mustikoita ja yksi lampaankääpä ja hyvä tatti noiden muutamien kanttarellien seuraksi.
  Siksi minä tykkään syksystä t. mummuli

  VastaaPoista
 2. Voi, varmasti oli mahtavaa! Melominen on upeaa, olen joskus käynyt kurssin, mutten ole sen jälkeen päässyt kokeilemaan...Toivottavasti siellä on lämmintä tänään, aurinko lämmittää lihaksesi kuntoon. Meillä on ihan helle. Ps. Olin aamulenkillä. ;)

  VastaaPoista
 3. Vai on mummuli jo saanut maistella kanttarelleja. Mustikoita tuntuukin olevan tänä vuonna vain hyvä vainuisille. Kyllähän tämä syksy on niin mukavaista, keittelin juuri valkoherukka hyytelöä.

  Voi Satu! Täälläkin tarkenee, niin hyvin,ettei millään viitsi istua tietsikalle. en tiedä miksi minulle on mahdoton yhtälö helle ja tietokone, mielummin keittelen sitä herukkahyytelöä, eikä sekään mitään vilpoista hommaa ole.
  Vai lenkkeilemässä, niin sitä pitää! Ens syksyksi tarvitsetkin kovaa kuntoa, joten liikkeelle vaan.

  VastaaPoista
 4. MalisjoenVarrestaStarttaavaMyos10.8.2010 klo 22.13.00

  Aivan mahtava. Mukava oli olla järjestelemässä melontaa ja palkinnoksi saatiin hyvä proukka ja hyvä ilma melontailtaan. Kuvien kautta voi nauttia uudestaan tunnelmasta. Torstaina olis aikomus meloa Hautaperän altaalta kotia ja seuraavana päivänä Ylivieskaan. Saa nähä mitä se tuo tullessaan. Tuleepahan katottua kuinka sieltä pääsee. TArkoitus on dokumentoida tuo pätkä Kalajokea.

  VastaaPoista
 5. Varmasti hieno pätkä sekin!
  Kyllä pitäisi lähteä useammin ja etäämmälle elämyksiä hakemaan. se vain on niin helppoa tuosta omasta rannasta laskea vesille. noh kunhan tässä tuo maraton elämys saadaan pulkkaa, niin voi taas katsella uusia haasteita.

  VastaaPoista