keskiviikko 17. lokakuuta 2018

1054 PORRASTA
odotti Tahkovuoren rinteillä viikonloppuna ensimmäiselle leirille kokoontunutta Team Rynkeby - God Morgon Jyväskylä-Kuopio -joukkuetta. Pitkä on matka vielä Pariisiinkin, mutta viikonloppu toi mukavasti eväitä matkareppuun.

Sumuinen ja kalseankylmä lauantai kului leppoisan tutustelun, sponsorihankinnan haasteiden ja kävelylenkin parissa. Lenkillä me keltanokat ihastelimme veteraanien keltaisia treeniasuja. Iltasella toki mekin pääsimme fiilistelemään Rynkeby-asuissa, kun asusovittelun aika tuli. Keltainen pukee hienosti koko joukkoa.

Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja  lähes kesäisen lämpöisenä. Viikonlopun odotettu ja pelättykin koitos oli edessä. Suomen pisimmät treeniportaat - 1054 askelmaa hiihtohissin ala-asemalta Tahkovuoren huipulle. 


Pientä poltetta reisissä ja pistoksia pohkeissa, hikikarpaloita otsalla ja happikin kortilla Tahkovuori kuitenkin huiputettiin - ja huipulla tuuli. Tuulta uhmaten kuitenkin koko joukkue ryhmittyi joukkuekuvaan, tuloksena edustava potretti upeissa savolaismaisemissa. 
  
kuva: Jyrki Mustonen
Alaspäin meno sujui kiipeämistä jouhevammin kevyesti hölkäten - ajoittain oikutteleva polvenikaan ei tällä kertaa liikunnan riemua ja vauhdin hurmaa himmentänyt. Kuvaussession väliin jättäneet kotijoukot, Päivikki ja Viivi, tulivat puolivälin tienoilla vastaan matkalla ylös, jo toista kertaa.


Lyhyt kuvaussessio vielä alhaalla ja vapaaehtoiset uudelleen ylös. Olipas hapokasta, vaan ylös pääsin. Olisipa portaat Pyssymäessäkin, lyhyemmätkin kelpaisi.


Suihkun jälkeen otettiin pelaajakorttikuvat, joita julkaistaan talven mittaan. Lounaan jälkeen reilu tunti tiukkaa ravitsemusasiaa Jaakko Mursun (moninkertainen Pyssymäen maastopyöräkisojen kävijä) johdolla.  Pitkänmatkalaisia houkutteli luennon jälkeen jo kotimatka ja suppilovahverometsät niin, että valmennusluento jäi tällä kertaa välistä. Luentomateriaalia odotellaan. Suppilovahverometsikössäkin oli joku jo käynyt, laihaksi jäi saalis sieltä.


Nyt on aika aloittaa kunnon treeni. Portaita kohti Pariisia on kivuttavana vielä melkoinen määrä. Kunnonkohotuksen lisäksi iso urakka on myös sponsori- ja lahjoitushankinta. Koko urakan tärkein päämäärähän on kuitenkin varojen kerääminen Sylva ry:lle ja Aamu säätiölle syöpäsairaiden lasten auttamiseksi. Olethan sinäkin mukana!

1 kommentti: