sunnuntai 9. syyskuuta 2018

Viidenkympin villitys?

Tiistai-iltapäivä, sähköpostin kilahdus, lähettäjä Team Rynkeby Foundation. Englanninkielinen viesti vapaasti suomennettuna: kiitos hakemuksesta, mutta ehkäpä ei tänä vuonna. Pieni pettymys hiipi puseroon, silti toivon kipinä jäi mieleen kytemään: jospa sittenkin.  

Tiistai-ilta, sähköpostin kilahdus: lähettäjä Heikki Helle - Team Rynkeby. “Onneksi olkoon sinut on valittu Team Rynkeby - God Morgon Jyväskylä-Kuopio -joukkueeseen.“JESS! WAU! Kannatti hakea! Onneksi kirjoitin hakemukseni loppuun olevani valmis liittymään Oulun, Vaasan tai Jyväskylä-Kuopio -joukkueeseen. Etäjäsen tulen joka tapauksessa olemaan.


Mikä ihmeen Team Rynkeby-God Morgon?
Team Rynkeby God Morgon on pohjoismainen hyväntekeväisyyspyöräilykampanja. Joukkueisiin valitut pyöräilevät ensi heinäkuussa Helsingistä Pariisin. Joukkueiden jäsenet maksavat itse kaikki matka- ja varustekulunsa. Joukkuetta sponsoroivien yritysten ja yksityisten ihmisten lahjoittamat varat menevät lyhentämättöminä vakavasti sairaiden lasten auttamiseen. Suomessa rahat lahjoitetaan Sylva ry:lle  ja Suomen lasten syöpäsäätiö AAMUlle. Suomessa käynnistyy nyt seitsemäs Rynkeby-vuosi seitsemän joukkueen voimin. Vuonna 2017 tiimit keräsivät Suomessa lahjoitusvaroja yli 560 000 euroa.


Hullu idea joukkueeseen hakemisesta nousi mieleeni reilu vuosi sitten törmätessäni netissä kampanjan sivuihin. Vuoden ajan kypsyttelin ajatusta mielessäni ja tänä kesänä Oulussa pidetyn infotilaisuuden jälkeen rohkaisin mieleni ja kirjoitin hakemuksen. Onnekas päähänpisto hakemuksen lopussa koitui onnekseni ja hakemukseni hyväksyttiin Jyväskylän suunnalla.


Edessä on kova treenitalvi. Odotettavissa on pitkää peruskuntolenkkiä kävellen ja toivottavasti myös hiihtäen. Takapuolta totutetaan kovaan rasitukseen sisäpyöräilyllä ja spinning-tunneilla. Joukkue tulee kokoontumaan yhteisille viikonloppuleireille muutamia kertoja harjoituskauden aikana. Keväällä saadaan käyttöön keltainen Bianchi-kaunotar, jota pitäisi juhannukseen mennessä ulkoiluttaa 2500 kilometrin verran. Enpä ole vielä yhtenäkään kesänä pyöräillyt niin paljon. Saapa siinä kampea kiertää.


H-hetki koittaa kesäkuun viimeisenä perjantain, kun kaikki Suomen joukkueet starttaavat yhtä aikaa Helsingistä, jossa ajetaan lyhyt matka satamaan ja siirrytään Saksan-laivaan. Saksasta alkaa noin 1200 kilometrin ja seitsemän päivän urakka kohti maalia, PARIISIA. Saattaa siinä olla Kalajokilaakson lakeuksia pyöräilleellä ihmeteltävää.


Harjoittelun ohessa joukkueen jäsenet keräävät myös sponsoreita ja tämä tulee olemaan minulle se vaikeampi rasti. Harjoittelu takuulla maistuu, mutta kauppamiehen elkeet meikäläisessä ovat aina olleet kovin piilossa. Nyt on kaivettava sekin puoli itsestäni esiin. Asia on ainakin hyvä. Kukapa voisi kieltäytyä auttamasta vakavasti sairastuneita lapsia.

Olethan sinäkin mukana ja seuraat matkaani kohti Pariisia!

Team Rynkeby God Morgon -sivut

2 kommenttia:

  1. Upea hanke! Hienoa, Jarkko! Tätä projektia on kiva seurata. Toivottavasti jaksat kirjoittaa ja jakaa kokemuksia tämän varrelta. Uskoisin, että tämä kiinnostaa lukijoita.

    VastaaPoista
  2. Hienoa Jarkko ja onnea hankkeeseen.

    VastaaPoista