sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pakkaspäivinä

viimeviikolla tuli hiihdeltyä  pertsaa.
Keskiviikkona Netan fischerit vei niin hyvää kyytiä, että keikahdin pyrstölleni. Kymppi noin 50 minuuttiin. Perjantaina kovemmassa pakkasessa ei luisto pelannut yhtä hyvin, mutta hien sai irti 20 asteen pakkasessakin.
Lauantaina läksin ensimmäistä kertaa tuppuroimaan Rimpinevan suuntaan kotopihasta. Harmitti hiukan kun pääsin vasta kolmen aikaan lähtemään ja arvelin, etten ehdi Rimpinevan lenkkiä kiertää ennen pimeää. No hyvä olikin, etten ehtinyt tämän takia:


Tuskainen oli tulomatka Pyssymäestä kotiin tällä jalalla. En oikein ymmärrä, että nuo fischerin monot ovat olleet mulla nyt kaks talvea ja aina vaan tulee hankaumia... Tarttis tehrä jotain, mutta mitä?
21 km tuli kuitenkin matkaa mittariin.
Tänään hain rakkolaastaria ja ajattelin, että kyllä se siitä kipu lähtee. Eikä mitä; kympin kesti kiertää Hiitolassa, laastari oli hankautunut pois paikaltaan ja nyt se on mukavan näköinen tuo koipi. Kipuun ei auttanut laastari ja haavasta valuu visva. Rauhoittaisikohan merisuolakylpy?
Juu, oli aikomus rikkoa 500 km tänä viikonloppuna, mutta aikomukseksi jäi. Ei alkanut onnellisten tähtien alla tämä käärmeen vuosikaan. Mikä himskatti tässä nyt mättää.

12 kommenttia:

 1. Mulla oli kanssa aikoinaan Fisherin monot, ja niistä tuli aina rakot. Annoin ne pojalle ja sama juttu hänellä. Nyt mulla on ihanan pehmeät ja lämpöiset Salomonit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule Pia, täällä oon murehtinut ja märehtinyt asiaa... huomenna lähden mono-ostoksille ja sillä sipuli. Siis Salomonit kokeiluun ;)

   Poista
  2. Toivottavasti löytyy hyvät uudet monot! Niissä on näköjään aika isoja eroja eikä kaikki sovi kaikille. Harmi vaan, että aika lyhyellä kokeilulla joutuu ostopäätöksen tekemään.

   Poista
 2. Aika pahan näköinen tassu sulla. Maltatko antaa sen parantua? Juu juu, vastaan ihan itse: et malta. Kaikki välineasiat on tosi hankalia: ensin pitäisi saada kunnolla testata käytännössä ennenkuin ostaa :( Paksumpia nahkoja sinne! t:Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tässä nahka parkkiintuu, joo ;)
   Ihan pakko on tieten parannella, kun tassu on niin ajetuksissa, ettei mahdu monoon eikä kenkään :/ Nyt olis huopikkaat paikallaan.

   Poista
 3. Auts Päivikki! Onneksi on monoja moneen lähtöön.

  T: puolijalakanen Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meitä jalkapuolia ;)
   Joko me Pirjo kohta jouvetaan eläkkeelle?

   Poista
 4. Joo, eläkkeelle, ja sitten me vasta ruvetaanki reenaamaan! :)


  -Pirjo

  VastaaPoista
 5. Anna rakon parantua kunnolla ennen kuin menet mono-ostoksille. Jos rakkojalalla sovitat tulee helposti ostettua liika isot. Nimimerkki liikaisojen monojen omistaja. Onneksi on paksuja sukkia enshätään ja ehyet kantapäät. Seuraavat sitte sopivat :)

  VastaaPoista
 6. Mulla tuli uusissa monoissa rakot, mutta kun aloin hieroa jalkoihin vaseliinia ennen sukkien laittoa, loppui rakot kun seinään. Kannattaa kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti kokeilen, kiitti vinkistä! Siis nämä vaseliinit ja talkithan on lenkkarikauden peruskamaa... miksihän ne monokaudella unohtuu?

   Poista
 7. Kerro sit auttoiko. Mulla on joku megapakkaus valkovaseliinia ja toimii!

  VastaaPoista