sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Hengissä ollaan

vaikkei jaksaminen ole riittänyt tänne naputtelurintamalle.

Olen huvittanut nivalalaisia uudella kulkupelillä, potkupyörällä, joka on aika vekkuli lenkkeilypeli, tosin kilometrikisaan sillä kilsat kertyvät aika hittaasti.
Ei se tuo jalka vielä oikein hyväksy juoksua, mutta oon kerran pari viikossa käynyt reippailemassa pyssymäessä, sillai mukavasti hengästymässä.

Luulen, että pidän edelleen lomaa blogailusta, sillä 1.6.2013 juhlimme perheessämme taas lakkiaisia. Nyt on ankara leipomisurakka menossa... ja tietenkin kaikenmoista muutakin pientä siivousurakkaa siinä ohessa. Venla on kyllä itsekkin ollut reippaasti urakoimassa mm. ikkunoita puhtoisemmiksi.

Liikkumaan pyrin silti vähintään viis kertaa viikossa: sportstrackeriin päivittyy lenkkeilyt ja nykyisin sykkeetkin.

Katsotaanpa milloinka palajan tälle rintamalle.
Toivottavasti juhlimisten jälkeen into postaamiseen palaa.

7 kommenttia:

 1. On viisautta tehdä niin ku tuntuu. Sairautta on paahtaa pakinaakin pakko-pakko-mentaliteetilla. On varmasti siis hyvä lomailla bloggailusta, jos siltä tuntuu. Tämähän täällä pyssyy ja met lukijat ootellaan. :)

  Sitten kovan luokan ehdotus! Ootko valmis??? Siis JUOKSUSTA pitävän ISO ehotus... Pidä 4x30päivää = 4kk = 120 päivää taukoa juoksusta. <-Plantaari faskiitti kuntoon projekti. Otat tänne ns. TJ (Tänään Jäljellä) laskurin, jossa lasket päiviä, jolloin palaat KOKEILEMAAN juoksua. Pitkä selvä tauko lukijoiden tukemana voisi tuoda sinut pysyvästi takaisin juoksun pariin. Pääsisit sitten taas kenties puhtaalta pöydältä jatkamaan JUOKSU-unelmiesi tavoittelua. 4kk (TJ 120 päivää) on kuitenkin elämässä lyhyt aika - ja onnistut siinä varmasti. Jätät kaikki kantapäätä rasittavan liikunnan pois. Kesällä (???) sen voisi kuvitella olevan helpompaa korvaavien lajien ansiosta. Ehtisit sitten syksyllä vielä osallistuun kenties vaikka Lokakuussa Kauniston maratonin 7km matkalle - "Päivikin paluu - teemalla".

  Voisit silloin tällöin kirjoitella, miten olet jaksanut projektissasi. Uinti, pyöräily ja melonta eivät ota kantapäähän vai ottako? Olisiko kesä sinun ISKUN PAIKKA, hoitaa jalka LOPULLISESTI kuntoon.

  Ainakin minusta on aivan tuskallista aina kuulla kuinka se vaivaa sinua aina vaan. Kantapää kuntoon TJ 120 -projekti voisi tuoda sinulle vapautuksen kahleista??? :=)

  VastaaPoista
 2. Kova setti olisi olla 120 päivää juoksematta....ainakin minulle ja ehdottomasti sinulle itsellesi Cosmos!
  Toisaalta se voisi parantaa pf-vaivan. Itse olen nyt saanut aloitella juoksemisen ilman vaivoja, koko ajank uitenkin takaraivoissa takoo pieni pelko kivun tuntemuksien heräämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti. Jos se olisi helppo rasti, olisi Päivikki varmasti jo juoksutauolla. Se vaatii jämäkän päätöksen. Hyvän asian eteen voi luopuakin, hetkeksi? Mehän kannustetaan.

   Poista
 3. Voe poijjaat... nyt taitaa unohtua, että olen talvella ollut kolme kuukautta juoksutauolla. Joulu, tammi ja helmikuu meni hiihdellessä. Siitäpä tulin tulokseen, että kantapäävaiva on tullut jäädäkseen? Sitten helmikuulla luin avojalkajuoksijoista ja siitä kuinka vaivat haihtuvat taivaan tuuliin, kun jalkapohjat vahvistuvat. Muutamia varsinaisia juoksulenkkejä olen tehnyt: Oliskohan noita kolme. Olen lueskellut myös kokemuksia kantapäävaivasta ja tuntuu siltä, että toisilla se on pitempi kestoinen ja toisilla menee ohi helpommin. Voisin kirjoitella ummet lammet siitä kuinka mielenkiintoisella tavalla vaiva siirtyilee; kun syksyllä kantapään pohja oli tosi kipeä, eikä jalalla kärsinyt oikein astua. Nyt taas normioloissa kantapäässä ei ole kivun tunnetta ollenkaan, mutta lenkkeilyn jälkeen jalan sisäsyrjään tulee lihaskireys, jonka saa hieromalla irti itse. Kyllä tää tästä.
  Viimekesän olin juoksematta piriformisvaivan takia, joka loppujen lopuksi johtuikin uudesta pyöräilyasennosta (maantiepyörä) pumpissa irtosi se vaiva kovalla kyykkäyksellä. Mutta hirvittävä hyppely iski kantapäähän... Ojasta allikkoon.
  Liikun jatkossa niinkuin nytkin; pyöräilen, sauvattelen pyssymäessä ja potkuttelen uudella hieanolla menopelillä. Treenaan sitten, kun taas aika on. Ei tämä vaiva elämää kaada, se vaan olis päälle helpompaa kun pääsis pitkää lenkkiä hölkkäämään ja heittämään hankaluudet taivaan tuuliin...

  VastaaPoista
 4. Minun plantaarifaskiitti parani vuoden juoksemattomuudella. Muutamia kokeiluja väliin ja sitte ku heitin pronaatio-tuetut kengät lepikkoon niin johan alko vaiva hellittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittaako tuo nyt, että pitäisi juosta pelkillä barefooteilla ;) Soon mahdottoman kovvoo hommoo! Meillä Lassen kanssa riittäisi varmaan raataamista kivusta ja kivun kohdasta ja lihaskireyden paikasta...

   Poista
 5. Hankala vaiva kuulostaa olevan todella. Tauot/totaali rauhotukset on hankalia ajatuksia. Pidän peukkuja, että kaikki menee parhaimpaan päin. T: Toinen Oinas. :)

  VastaaPoista