sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Kun lenkkiä pidentää

pitää jo ottaa huomioon juomapuolikin.
Näin vilpoisilla keleillä (tänään +2 astetta) ei vielä välttämättä tarvi reilun tunnin lenkille juomista, mutta kun juostaan puolitoista tuntia, niin mehua tai urheilujuomaa on syytä varata mukaan. Minulla lenkkijuomat kulkevat mukana selässä:
Evelace myy hyviä urheiluliivejä ja myös tätä "formula-mallia" joissa siis juomat kulkevat selässä. Tosin pussille annettiin hölskymättömyystakuu, joka ei sitten takuu ollutkaan eli juoma kyllä hölskyy ja vaahdottuu, mikä on pieni haitta juostessa. (Tätä suositeltiin myös hyväksi hiihtojuomapulloksi HAH-HAH! Asteen pakkasella mehu jäätyi letkuun ja sellaista jäähilettä sieltä sai imeskellä...)
Siis hölskyttelen mielummin tätä selässäni, kuin niitä pikkupulloja lanteilla tai vyötäröllä.
Juoksimme aamutuimaan Kotilan lenkin, josta pikkuisen kiertämällä saa 13,5 km.
Ja täytyy myöntää, että kyllä jaloissa tuntuu.
 Seuraavana viikonloppuna pitää pystyä 16 km:n lenkkiin ja siitä viikko niin olis se Piikki ja noin 21,5 km. Mutta eiköhän tässä hommat mene putkeen, kun maltilla etenee omia vauhteja.

8 kommenttia:

 1. Kaikenlaisia hienoja juomapullosysteemejä näköjään löytyy. Lenkin mitta sen kuin kasvaa aika vauhdilla. Toivottavasti paikat kestävät kaiken rääkin. Aurinkoisia lenkkikelejä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä Pirkko paikat on aika jumituksessa... ja nyt Kirsin rusikoinnin jälkeen oon "hiukan"kipiä, mutta hyvvää se tekkee. Tosi mukava kun viitsit viestitellä !!!

  VastaaPoista
 3. Juomapullon letkuun voi ostaa eristeen, esim. neopreenisen, joka estää nesteen jäätymisen siihen. Itsetehtyjäkin olen pari nähnyt, yhden hyvinkin mielenkiintoisen viritelmän vaahtomuovia ja ilmastointiteippiä. Kuulemma edullinen ja toimiva.

  VastaaPoista
 4. Ehkäpä ens talveksi virkkailen "letkunlämmittimen".
  Mietiskelin vain tuota hinta-laatusuhdetta, kun tämä hökötys lupauksineen maksaa muistaakseni 80 euroa... pitäisi silloin hölskymättömyys takuiden pitää!

  VastaaPoista
 5. Aikas jännä härveli. =) Sojottaako tuo putki jossain siinä sopivasti suun lähettyvillä?

  VastaaPoista
 6. Juu, Riitta, putken saa kiinnitettyä puseron etumukseen klipsillä ja jos juoksee kesällä pelkällä llivillä, niin letkulle on liivissä tarrakiinnitys.

  VastaaPoista
 7. ok.=)
  On varmasti kätevä juttu. Ja viilentääkin kesäisi mukavasti selkää, kun siellä on kylmää vettä. =)
  Itse en tuollaista tällä hetkellä tarvitse. Lenkkini ovat sen verran lyhkäsiä, että pärjää pienellä vesipullolla.. Tosin vesipullovyön omistan, mutta en ole koskaan testannut. Täytynee sitten, kun lenkkini alkavat olla reilusti 10.kilometrin..
  Kaikkea hyvää sulle. =)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Teveronika!
  Viikonloppuna mulla olis 22km:n lenkki, pientä kutkutusta vatsanpohjassa. Siihen tarvin tsemppaajia!

  VastaaPoista