sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Harras fani


Näillä naisilla on homma hanskassa!
Ja jumpat, olivat ne sitten puolituntia tai tunti, mitä minulla ovat ohjelmassa, menevät aina Annen ja Katjan tahtiin. Sain ihan vast'ikään postista pari uutta dvd:tä, joilla on sellaisia jumppia, joita en ole onnistunut digiboksiin nauhoittamaan. Hirveen hyviä esimerkiksi lyhyemmän lenkin jälkeen, niinkuin tänä aamuna; viiden kilsan kankia lenkki ja kävelijän lihaskuntojumppa päälle. Kankiaa siksi, että olen aloitellut juoksua pikkuhiljaa, kun hiihtomaastot alkavat huveta silmissä.

Verenluovutuksen jälkeen keskiviikko lepoa.
Torstaina yläkoulunporukan kanssa Vuokatissa (eipä mukavammasta koulupäivästä väliä!)
Perjantaina vajaan 7 km:n hipsuttelu (tuntui hankalaiselta)
Lauantaina selkäjumppä ja voimaa ylävartaloon (varovasti kilon punteilla).
Tänäaamuna sitten 5 kilsaa tosi tahkiaa lönksöttelyä ja se kävelijän lihaskuntojumppa.

Kyllä nää jumpat soppii miehillekkin, tosin meidän mies ei juuri tee muuta kuin maratoonarin lihaskuntojumppaa - pitäisi antaa näille jumpille miehekkäämpiä nimiä ;)

9 kommenttia:

 1. Kyllä tuo jumppaaminen on aivan oma taiteen laji. Toki itsekin venyttelen 8-10h/kk, mutta lasken sen oikeastaan ennemmin huolloksi kuin jumpaksi. Joskus (tosi harvoin) intoudun tekemään v.1994 nauhoitetun 8min abs:n. Löytyy YouTubesta ko.hakusanoilla. 8min vatsoja putkeen. On siinä niskatkin hellänä sen jälkeen. Anyway... Jos en oikein miesmäisesti osaa jumpata, niin osaan humoristisella sävyllä rankaista itseäni. Tänään en-minkään-hyvän-selityksen-takia, mutta jätin kuin jätinkin ennen aamuhugia suunnittelemani lyhyen aamulenkin väliin. Koko päivän tympäs. Niinpä rankaisin itseäni illalla kovennetulla iltalenkillä, vaikka eilen veivasin pikkupitkän ennen iltahugia. Juups, tulihan tuossa sitten +20km höngittyä tuolla tiestöllä. :) TSEMPPIÄ!!! Ja pikakiituri miehellesi terkkuja. ;=) T: Nivala66

  VastaaPoista
 2. No Armoa nyt sentään hiukan, eikä noin kamalia rangaistuksia! Nyt varsinkin kun mukuraiset ja jäiset tiet, nilkat vaan nitkuu ja notkuu. Ärsyttää niin vietävästi nää kelit, kun ei normi lenkkareilla pääse ja nastat pitää niin hirmuista melua, että koko Nivala kuulee, missä juoksen ;) Pikakiituri miestäni olen yrittänyt houkutella kaveriksi blogin pitoon, mutta hän ei kuulemma osaa kirjoittaa :D Jatkammapa hatjotuksia!

  VastaaPoista
 3. Haapaperän risteyksestä alkava pyörätie on lähes täysin sula ad. Ojalanperä. Siinä saa veivattua ihan kivasti lenkkiä. Elikkäs ei muuta kuin sinne. :) ...harmi, ettei miehesi näe itsessään einoleinoa. No, ei niin tarvitsekaan. Ainakin itse kerrattain kuuntelin hänen viisauksiaan paikallisen kaupan hedelmätiskillä haavi auki. Taisi jokunen hedelmäkin tippua käsistä. Kohdevenyttelyt, harjoittelun mottoja - hänellä olisi paljon jaettavaa. Tsemppiä teille treeneihin, kuten elämään yleensäkin!!!

  VastaaPoista
 4. Vai että sisäinen einoleinokin tässä pitäisi löytää. Löytäisinpä edes taas polttavan motivaation lähteä lenkille tai edes pyöräillä töihin. Jospa se kipinä roihahtaa, kun tiet alkavat sulaa, toivotaan.
  Nuo jumpat ovat kyllä pirskatin hyviä. Teinpä tuossa keskitalvella maratoonarin lihaskuntojumpan ja olin viikon niin kipeänä, etten ikinä - taisi kyllä osansa olla päälle puskevalla flunssallakin ja liian vähäisellä jumppataustalla. Jumpata ja venytellä pitäisi, jotenkin vaan olohuoneen lattialla ähiseminen tuntuu hölmöltä. Tekosyitä, tekosyitä tiedetään... Mahtaiskohan ne miehekkäämäät nimet motivoida? Jotain tyyliin: Teräsmiehen korsetti kuntoon tai Tarzanin reisijumppa : )
  Kohdevenyttely oli minulle mielekäs tapa venytellä: nopeatempoista, suhteellisen kivutonta ja poistaa jännitykset. Perinteiset aitajuoksijan venyttelyt ja vastaavat eivät leikatulle polvelleni oikein sovi ja kovin pitkäkestoiset venytykset taas jumittavat.
  Niin....ja pikakiituria minusta ei saa..nopea en ole koskaan ollut ja tällä iällä nopeus ei enää kehity, saisi vain jostain kestävyyttä lisää että jaksaisi edes 42 km.

  terveisin Wanha P

  VastaaPoista
 5. Hep! Ehkä palaan WanhanP:n kommenttiin tuonnempana tarkemmin... mutta nyt ennen iltalenkkiä yksi oivallus: Mistä saat kestävyyttä. Uskoisin tietäväni vastauksen. Tieltä. Yksi juoksuystäväni sanoo: -"pysy tiellä", yksi idolini: -"muista jatkuvuus". Eli pysy tiellä jatkuvasti? ;=) ...Jep, täytyy mennä - kevyttä pukkaa. Ps. Paljon hitaampi kuin WanhaP. T: Nivala66

  VastaaPoista
 6. Hep! Vielä palatakseni tuohon WanhanP:n pohdintaan... Kyllä, varmasti isot massat rykäsis liikkeelle, jos nimet olisivat kutsuvia. Aikusten oikeasti sisällään treeni päätöksen - oli jumppa, humppa tai hölkkä - tehnyt ei kaipaa kutsuvia nimiä ulkopuolelta. Sen sijaan itse voi itseään motivoida erilaisilla tavoitteilla, sisältä tulleilla päätöksillä ja erilaisilla sloganeilla. Jos mielii nousta kerroksissa, täytyy laittaa itsensä likoon. Päätöksen pitää tulla kuitenkin sisältä. Itse olen ainakin oikein (kenties) suodattamalla saanut paljon eufoorista potkua noiden yli-tsemitreenajien blogeista. Kotisivuillani on linkki esim. Forrestg:n blogeihin. <-Todellinen rääväsuu, mutta sieltä löytyy paljon sisältä suurta intohimoa ja motivaatiota harjoittelua kohtaan. Olen alkanut lukemaan hänen kirjoituksiaan alusta alkaen. Olen menossa v.2007. Jnkv. olen lukenut tietysti näitä uusimpia... Venyttelyistä: Onhan ne jotenkin vastenmielisiä. Mutta ainakin itselläni tollainen n.20min jo esim. lehteä lukiessa keventää mukavasti jalkoja. Onhan niitä niin monenlaisia tapoja lähestyä esim. takareisiä, ettei välttämättää tarvi olla "hölmönä aitajuoksuasennossa", heh, heh. Tsemppiä!!! Sitä tarvitaan aina. T: Nivala66 Ps. Ja aamu lenkki lykitty. Kevyt viikko meneillään. :)

  VastaaPoista
 7. Oikeastaan oma blogikirjoitteluni alkoi mararaton- motivaation etsimisestä ja sillä vouhotuksen tiellä nyt ollaan...
  Tuosta kohdevenyttelystä oli oikein hyvää juttua uusimmassa juoksija- lehdessä. T. Kohdevenyttelyn vankka kannattaja!

  VastaaPoista
 8. Hep!

  Jokos ootta P.T & J.T löytäneet sulat tiet? :) Oon koittanut melekeen joka päivä päivystää tuota jalakakäytävää välillä haapaperä-neste. Välillä kahestikki päivässä, jotta ois nähäny missä terässä te viipotatte.
  Oikein hyvää treenidraivia!!! Ps.Vinks-vinks - toholammilla ois talvimara 6pv päästä. Ajattelin 90% varmuudella käydä hönkimässä siellä täyden matkan. Tuskinpa sitä vielä erikoista aikaa saa, mutta kovan pitkän. :)

  VastaaPoista
 9. No sitä väliähän me tänäänkin aamusta juostiin, ei silti satuttu vastakkain. Harmi! Juttelin just juostessa Jarkolle, että pitäisi päästä porukkalenkeille, niin alkais juoksuhommat kulukemaan!

  VastaaPoista