sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kevätkilometrejä

on niin makoista keräillä, näitä kelejä kun vielä riittäis, niin avot harasoo!
Viikon saldo 131 km, ei paha ;)
Eilen tulimme mutkamäkimaastoista tänne kotosalle aakeelle laakeelle ja hetihän se tuli kova kiire ladulle. Aurinko killotti täydeltä taivaalta ja plusasteita taisi olla peräti viisi. Uudet monot pitivät hyvin vettä, kun sitä tuohon sillan alle oli kertynyt viitisen senttiä, mutta eipä vesi hiastanut. Normi kolmikymppisen kävin pyörähtämässä.

Jotenkin arvelin alkutalvesta, että jää pitkät lenkit tältä talvelta tekemättä, mutta kun paikat kestää niin mentävä on. Tänään piti mennä vielä vähän pitemmälle. Tai siis kiertää Rimpineva kaksi kertaa. Ei oo vuodet veljeksiä. Viimevuotinen maratonmatka suksilla taittui aikaan 3:25,22 ja keskisyke silloin 158. Tänään tasan sama matka ajassa 3:02,53 kekisyke 143 max 165. Oli suuri kiusaus lähteä vielä yksi rinki kiertämään. Puoli tutun naisen kanssa hymyssäsuin huudeltiin, että vieläkö mennään! Minä kiersin taas vastarannan kiiskinä latua "väärinpäin". Ettei olisi mennyt vouhotuksen puolelle, niin tyydyin neljäänkymppiin ;) jos vain ei kelit vielä lopu, niin viidenkympin hiihtoa ehkä pitää kokeilla. Olis nii mukava, kun lähtisi joku kaveriksi!
Keskivauhti näytti 4:30 maximi 2:49. Ihan hyvä, kun kuitenkin juomataukoja pidin noin 40 min välein ja puhelimeenkin piti välillä antaa lihapullataikinanteko-ohjeita ;)
No nyt voisi vaikka juoksuaika alkaa, kun olis vaan ohjelma!

3 kommenttia:

 1. HIenoa, että teillä on vielä hiihtokelit. Täällä etelässä ne alkavat jo olla ohi.

  VastaaPoista
 2. Hyvät on ollu viikon hiihtokilometrit... Hienoa, että vaivat ovat taakse jäänyttä elämää. :) Ja pieniä kolotuksiahan ei kannata miettiä - niitä tulee ja menee. ;) Juoksu: Ei muuta kuin rauhallista (vaihdellen 70-75% max:sta) Pk:ta ja sekaan vaikka aluksi vain 1km Vk-pätkiä. Ja tuntemusten mukaan. Ainakin minulla toiminut. T: Nivala66

  VastaaPoista
 3. Pia, täällä tulee lunta taivaantäydeltä taas, että näyttää hiihtokelit jatkuvan.

  Juu, Onni tuolla systeemillä vois aloittaa. Täytyy sitten vaikka ottaa viimevuotinen juoksukouluohjelma työn alle, että tulokset paranisivat. ;)

  VastaaPoista