lauantai 19. tammikuuta 2013

Eilen

pääsin kokeilemaan hyviä pertsasuksia ja kyllähän se niin on, että hyvillä suksilla homma onnistuu. Ei kuitenkaan ihan heti tarvi suksikaupoille sännätä, kun saan nyt noilla pertsoilla hiihdellä niin kauan, että lainaaja kuntoutuu hiihtoladuille jälleen. (Tsemppiterveiset typykälle vaan, jos satut tänne eksymään!)

Hiihtotyylit herättävät niin kovasti intohimoja puolesta ja vastaan. Mun juttu on luisteluhiihto.
Perinteisen painonsiirto on vaikeampaa, kun sitä on vähemmän hiihdelly. Paljon tekniikka on suksistakin kiinni. Siksi minusta olisi tärkeää, kun suksia ostaa, että niitä saisi kokeilla ensin. Yhdet suksiostokset on mennyt pöpelikköön ja viimetalven tuskailin, kun ei passannut monot jalkaan, eikä kulkenut... Vika oli toissa kevään suksiostoksessa... kun sai niin halavalla :/ halpa ja hyvä harvoin kohtaavat!
Kannattaa bongailla noita kilpahiihtäjien jäämistöjä, sieltä saa hyviä pelejä. Nuo uudet Salomonit ovat osoittautuneet oikein toimiviksi ja monotkaan eivät tunnu kaltereilta ollenkaan, kun on hyvät sukset alla. Tekniikan myötä sitten vauhtikin paranee. Tosin luulen, että viimekesän pyöräily ja kyykkääminen pumpissa on lisännyt massaa reisissä, tieten sekin sitten parantaa vauhtia.

Eilen 10 km pertsaa ajassa n. 56 min.
Kantapäätä juilii enemmän tuo perinteinen hiihto.
Luistelumonot pakottavat jalan sellaiseen asentoon, että kantapää siitä enemmän tykkää.
Oon jo aivan luopunut toivosta, että ens kesänä mittään joustais. Täytyy vaan mietiskellä pyörälenkkejä ja tähdätä botniapyöräilyn ajan parannukseen.


5 kommenttia:

 1. Niin ja voithan ilmoittaa itsesi sinne Forssan Suvi-iltaan pyörilyyn. Ja jos pystytkin juoksemaan,niin sitten vaihtaa sen juoksuun.
  Viime vuonna onnistui ainakin mun vaihtaa noin viikkoa ennen oma maraton-ilmoittautumiseni puolisolle puolikkaan juoksuksi.
  Sillä vaan, kun Kipinä nyt valmistelee sitä linja-autoreissua tuohon hienoon tapahtumaan.

  VastaaPoista
 2. Olishan se mukava kyllä porukalla lähteä. Täytyypi ehkä alkaa pohtia asiaa ja enemmän tosissaan!

  VastaaPoista
 3. Hauskaa kuulla, että mietit Botnia pyöräilyä :) t:Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites Sirpa, lähetkö pitkälle matkalle mun kaa?

   Poista
 4. Apua, nyt pistit pahan. En uskalla vielä luvata, laitan mietintämyssyyn. t:Sirpa

  VastaaPoista