sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tulipa taas

vouhkastua tänään.
Läksin mehuevästyksin Hiitolaan ajatuksena hiihdellä 25-30 km hissukseen. Luisto oli mukavainen ja huomasin toisen kierroksen jälkeen sauttavani hiihtäjän kuin hiihtäjän. Aavistus oli ettei oo se HISSUKSEEN vauhti nyt onnistunut.
Kun 11 km:n jälkeen pysädyin autolle mehutankkauseen oli aikaa mennyt 45 min. Ihan hirmuista vouhotusta. Ärsytti, etten osannut pitää vauhtia sopivana pitkänmatkan vauhtina. Hyvävoimaisena jatkoin kuitenkin lenkkiä ja mietin, että voisi vaikka 30 km pistellä menemään. Hiitola on kuitenkin sellainen paikka, jossa on paljon hiihtäjiä... ja tästä oon maininnut ennenkin: kun miehet huomaa, että tämmöinen lettipää "tyttö" yrittää jättää, nii jopas isketään kantaan kiinni. Näitä perskärpäsiä kun yrittää karistaa, niin saa väliin pinkoa melkoista vauhtia menemään. Sports trackerin mukaan siinä 16-18 km:n paikkeilla oon viuhtonut noin kolmen ja puolen min kilometrivauhdilla, mikä mulle on suhteellisen kovaa. En kyllä tuon trackerin paikkaansa pitävyyteen täysin uskalla luottaa.
Kun olin noin 22 km hiihdellyt ja ajattelin, että kierros vielä menee, ni eikös yksi jo kertaalleen karistettu setä oikassu ladunpoikki kantaani kiinni, eikä enää oikein riittäny paukut jättämiseen. Sitten ei enää riittänyt into uudelle kierroksellekaan. Sain sedältä kuitenkin kehuja, että "kylläpä oot kova tyttö hiihtään!" ja juttelimma sitten mukavista hiihtokeleistä :)
Siis 25 km tänään ajassa 1:46:59
Tämän viikon kilometrit 81. Pikkuhiljaa lähestytään sataa viikkokilsoissa. Kantapää on aika ärjynä, mutta huomenna vien sen hierojalle, jospa se siitä leppyisi.

Torstaina tein kyllä venyttelyjumpan, mutta ehkä olisi syytä taas venytellä enemmän.
Perjantaina, kun pakkasta oli yli 15 astetta; käytiin pertsailemassa. Päivällä vielä tein kyykkyjä tanko niskassa, niin johan on ollu koivet maitohapolla. Paremmat perinteisen sukset vain pitäisi hankkia, nykyiset ovat liian löysät, eikä pertsahiihdosta jää mukava maku suuhun ollenkaan. Muksut kyllä irvistelevät, kun äiti kaupassa suksihyllyjen välissä huokailee... "Joo, äitille taas SUKSET!"

4 kommenttia:

 1. Kipinän sivuilla on sulle lisää vauhikkaita keväthiihtoja tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Cosmos, kyllä nää mun vauhdit on vaan mulle kovia... Kilpahiihtäjille ihan tsoukkia vaan :D

   Poista
 2. Monetko sukset sulla jo on? Kysyy nimimerkki "epätietoinen" Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei mulla pertsasuksia oo kuin yhdet löpökät ;)
   Luistelusuksia on sitten vähän useammalle kelille :D
   Pitäiskin ehka esitellä täällä nuo Salomonit joilla
   pääsee "lujjaa" siis omasta mielestä... hjuumorilla

   Poista