lauantai 22. toukokuuta 2010

En uskaltanut

kirjoittaa tunnin alitus toivetta ääneen, mutta kyllä se mielessä oli ja tiesin, että hyvänä päivänä siihen kykenen.
Eli virallinen tervakympin aika 58.43. Jepu-jee-jee! Kyllä nyt hiukan tuulettelen.
Jännitti ja hermostutti niin pahuksen paljon juoksuun lähtö. Ennenkaikkea se miten vauhti jaetaan; mutta porukassa vauhtia tulee lisää ihan itsestään ja lopussa pystyin vielä hiukan petraamaan. Keskivauhti siis 5.49min/km ja keskisyke 178 :D. Näin jälkeenpäin voisi miettiä, olisinko pystynyt vielä parempaan vauhtiin, jos olisin keskittynyt juoksemaan lujaa, enkä juttelemaan muiden juoksijoiden kanssa. Minulle vain se kanssakäyminen on niin tärkiää ja mukavata juoksijaporukkaa seurana, niin juttelemalla saa ajan kulumaan mukavammin. Oululaiselle Maijulle terveisiä vaan, hänet yritin vetää myös alle tunnin aikaan. Juttelin hänelle olevani tällainen myöhäisherännyt neljänlapsen kuntoilija äippä... Ja tietysti itsetuntoa hiveli, kun nuori nainen toteaa, että eipä uskoisi!
Ilima oli täydellinen; n.14 astetta aurinkoista, pieni tuulenvire. Ja oululaisyleisö mahtavan kannustavaa.
Isälle terveisiä, että sijoitukseni oli jotain 51. reilusta kahdestasadasta juoksijasta, jotta kärkikastia. HEH!
Nop, treeni jatkuu! Tällaiset työvoitot kyllä lisäävät intoa.
Meillä oli niin mukavainen reissu, kun miehenikin juoksi oman ennätyksensä puolikkaalla 1.43 ja jotain... Olimma hyväntuulisia kotimatkalaisia.

10 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon hienosta suorituksesta! Terveiset myös iskältä. Olet kuulemma isääs tullut! No on kai sanottava, että urheiluihmisiä löytyy myös Kontioista. Hyvät on mahdollisuudet onnistua kun sinniäkin on ja siten myös pitkät haasteelliset treenit antavat ponnistuksille hyvän pohjan. Onhan niitä monelaisia harrastuksia, mutta tämmöiset juoksut eivät ainakaan pahimmasta päästä ole.
  Kunhan muistaa, että kohtuus kaikessa niinkuin sanoi Arvo Ylppö ja käveli käsillään yli 90-vuotiaana! Juoskaa täällä kotitanhuvillakin niin saadaan katsoa keveitä askelia - hyvää HELLUNTAITA koko pesueelle t. lapsistaan iloinen mummeli ja pappa

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon! Itsekin pyörin eilen tuolla kaupungilla ja oli tarkoitus kävästä katsoon jossain reitin varrella juoksioita, mutta kyllä ne kaupat vei aikaa..:)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon mahtavasta juoksusta!

  VastaaPoista
 4. Onnea onnea! Kyllä kannatti vähän jännittää, kun sai noin hienon ajankin. Tämä koitos antaa varmasti lisätsemppiä juoksulenkeille. Hieno suoritus! R :)

  VastaaPoista
 5. Siellä nyt mummu ja pappa pohtivat kumman geenit minulla on... varmaan vähän molemmista.

  Katos Riikka en ole ajatellutkaan sinua oululaiseksi. Kannustajia onneksi riitti, eivatkä kaikki olleet ostoksilla ;D

  Kiitos Mitzy; kilpasiskolta haaste, vai joko sinä olet alittanut kympillä tunnin maagisen ajan?

  Kiitos Jaanaba, Ymmärrät varmaan sinäkin, että tulos on minulle ihan hyvä, vaikka itse oletkin melkoisen hurja menijä!

  Kiitos Ruusunen, kiva että yksi lähikamukin jaksaa tsempata!

  VastaaPoista
 6. En ole juossut kisassa kymppiä, itsekseni olen juossut tunnin pintaan, mutta sen enempää aika kuin matkakaan eivät ole olleet virallisia. Lähinnä virallinen on puolimaratonin puolimatkan 10,55 väliaika, joka minulla parhaimmillaan oli viimeksi 1:06 ja sekunteja päälle. Silloin mietin sitä, että jos matkana olisi ollut kymppi, olisinko juossut sen verran kovempaa, että tunti olisi alittunut. Tällä hetkellä en vielä ole samassa kunnossa talven taukoilun jäljiltä, mutta otanpa haasteen vastaan ja koetan löytää loppukesästä jonkun juoksun, jossa voin mitata kympin kuntoni.

  VastaaPoista
 7. Hieno suoritus, tarkoitus oli tulla kannustamaan mutta golf vei voiton. Mutta hyvin olet pärjännyt vaikken tullutkaan kannustusjoukkoihin.

  VastaaPoista
 8. Kyllähän se on eri asia juosta kymppi kuin puolikas maraton. Melkoisen adrenaliinipiikin sain tuosta juoksuflowsta, kun seuraavana yönä en juuri nukkunut... tällainen ilmiö oli vielä kokematta. Mutta otathan haasteheittoni huumorilla, olin niin kovin onnellinen, että nopeustreeni on hiukan tuottanut tulosta!

  Niin Lissu ei näkynyt sukuja kannustamassa, mutta mahdottoman hyvä mieli jäi koko tervahölökästä!

  VastaaPoista
 9. Juu, en minä siihen liian vakavasti suhtaudu, ja sinun sietääkin olla ylpeä tunnin alituksestasi! Minulla punaisena lankana on koko ajan se, että juoksemisen pitää olla mukavaa, veren maku suussa en mitään tavoitteita asettele. Tuo maaginen tunnin raja kympillä oli jo silloin mielessä ennen kuin juoksu lopahti kuukausiksi. Jossain vaiheessa varmaan herättelen sen kuitenkin henkiin.

  VastaaPoista