maanantai 10. toukokuuta 2010

Viikonloppu

mennä hurahti kakkuja mässytten.
Perjantaina aerobiccasin Anne Laaksosen ja Katja Heikkilän kanssa. Kun oli takana raskas työpäivä, en vaan saanut itseäni pakotettua lenkille. Tuo Basic Aerobic dvd on ollut minulle kirjastosta lainassa ja siinä on kaksi jumppaa joilla saa kyllä lihaksiin mukavan tuntuman. Ostinkin nyt sitten itselleni uusimman jumppa dvd:n, jossa on peräti kuusi monipuolista puolentunnin jumppaa.
Tykkään tehdä jumppaa kotona ilman aikatauluja. Nyt kun maraton treeni alkaa, teen lihaskunto-osuuksia tämän uuden dvd:n kanssa ainakin osittain.

Lauantaina juoksin reippaasti vajaan kympin (Kiekko-Niskakangas), juoksu oli helppoa ja kevyttä. Annoin jalkojen määrätä tahdin. Pari viimeistä kilometriä kiihdytin vauhtia ja pistelin ihan reippaasti tulemaan kotia kohti, silti keskisyke koko lenkistä oli 150. Olin kyllä ilosesti yllättynyt! 9.4 km aikaan 1h 2min 15sek, ihan kevyesti.

Sunnuntai-iltana tein sitten rauhallisen pitkän lenkin (Kotila). Pidin sykkeen koko lenkin alle 140 ja aikaa tuhraantui tunti ja kolmevarttia. Sateella on kyllä hyvä juosta, tosin nyt kun lenkkini oli niin kovin rauhallinen, meinasi loppumatkasta tulla kylmä, ja mietinkin, pitäisikö tahtia kiristää, etten vilustu.

Tänään alkaa sitten ohjelmallinen maratontreeni vapaapäivällä ja hieronnalla ;D
Lähden soveltamaan noita eri ohjelmia Sepon neljän ja puolentunnin ohjelmaHCM:n kuuden tunnin ohjelmaa itselleni sopivaksi muunnellen. Kuitenkin tarkoitus on juosta noin 40km viikossa, mikä on ollut treenitahti viimeviikkoinakin. Toivotaan, että suunnitelma toimii.

2 kommenttia:

  1. Yksi tuttuni, joka tähtää 5 tuntiin on yhdistänyt nuo HCM:n kaksi eri ohjelmaa. Ne ovat aika samanlaiset, vain osittain kestot tai vetojen määrät poikkeavat toisistaan. Levot ja samankaltaiset treenit osuvat samalle päivälle, ja tarvitsee vain tehdä vaativuudeltaan niiden väliltä oleva treeni.

    VastaaPoista
  2. Ai! Muillakin rauhallisemmilla juoksijoilla on ilmeisesti ohjelmat hukassa... mutta kun yhdistelee ja tietää miten pitäisi mennä, niin kyllähän siitä ohjelman kasaaan saa.

    VastaaPoista