tiistai 11. tammikuuta 2011

Fluorivoiteet

siivittivät aika hyvään vauhtiin tänään Hiitolassa.
Keli pikkusen pakkasella ja pientä lumipöheröä pinnassa, mutta luisto oli hyvä. Kun luisto on hyvä, niin vauhtia tahtoo tulla väkisin lisää ja syke nousee. 15 km jälkeen olin jo aika tiltti, mutta kun olin lähtenyt kahtakymppiä hiihtämään niin ei auttanut lusmuilu. Harmitti, kun en muistanut ottaa juomistakaan mukaan. Nyt en oo ollut aikojen kanssa niin tarkka, kun se sykemittärikin lähti huoltoon, mutta varmaankin puoleentoista tuntiin lenkki meni.
Ja olipa hyvä alkulämmin juoksukoulun liikkuvuus treeneihin!
Kävin kyllä kotona syömässä ja ja suihkussa välillä ja vähän vötösti lähteminen, mutta kun pääsi paikanpäälle treeneihin niin hyppelyt ja loikat kyllä sujuivat kuin rasvattuna. Onpa erityisen reipas olo. Jepulis :)

3 kommenttia:

 1. Mahtava homma! Kylläpä oot melkoisen reipas nainen :)

  Jos on muuten jotain voiteluniksejä ja vinkkejä, niin niitä otetaan vastaan!

  VastaaPoista
 2. Aika reipasta meininkiä!

  Käytätkö aina fluorivoiteita? Huomaako luistossa selkeen eron "perinteisiin" voiteisiin? Mitenkäs niiden kesto suksen pohjassa, onko siinä eroa perinteisiin voiteisiin eli tarviiko jompia kumpia voidella useemmin?
  Mä oon aina vaan vedelly "perinteisillä" voiteilla mut tarvis joskus koittaa noita fluoreja ja muita. Joskus olis hienoo päästä testaan suksia sillain et joku ammattilainen olis laittanu ne ns. kisakuntoon et kuinka huima ero niissä voi olla.

  VastaaPoista
 3. Vai voitelu vinkkejä... no kirjoitanpas nyt vastausta teille molemmille. Mieheni ja enoni hoitelevat nämä voitelut, mutta jonkin verran minäkin olen niistä perillä. Ensinnäkin, emme ole juurikaan ostelleet niitä korkeafluorivoiteita, koska maksavat n.70 euroa rasia ja siis aika kallista lystiä (mutta liukkautta saa mitä enemmän raaskii kustantaa). Pakkaskeleillä käytämme ihan tavallisia voiteita, koska fluorista ei yli 15 asteen pakkasessa juurikaan ole hyötyä. (Joku voi olla asiasta toista mieltä) Jarkko tykkää käyttää Swixin voiteita ihan hyvän levittyvyyden takia ja niistä juuri matalafluorivoiteilla saa näillä n.-1-10 asteen keleillä suurimman hyödyn fluorista eli suksen saa kyllä mukavan liukkaaksi, että suosittelen kokeilemaan. Kerroksia joskus kun on enemmän aikaa, Jarkko saattaa laittaa kolmekkin kestävät sitten vähän enemmän kilometrejä, mutta kun voidetta on pohjassa vähemmän niin luiston loppumisena sen aika nopsasti huomaa.
  Vielä tästä voitelun osaamisesta, kun se minun enoni on aikalailla ammattilainen näissä jutuissa, niin kyllä hänen voitelemat sukset luistavat kuin unelma... Hänelle kylmä pakkaskelikään ei ole ongelma. Kyllä alan osaajat ovat näissäkin jutuissa ihan omaa luokkaa, jos vain joskus mahdollista, kannattaa voiteluttaa ammattilaisella, niin sitten ei enää pärjää ilman hyviä luistoja...
  Kyllä minunkin miesparkani on kovaa voitelukoulua käynyt, kun vaimo on tullut hiihtolenkiltä niin kuin myrskyn merkki ;)

  VastaaPoista