torstai 6. tammikuuta 2011

Loppiaisen lenkki

Eilen oli jotennii puhti pois ja perinteisen hiihdossa käsistä voimat kadonneet.
Päätin sitten pitää lepopäivän, kun ajattelin, että tänään hiihdellään vähän pitempään, jos keli sallii.
Aamulla meinas pinna kiristyä kun katoin mittariin -20 astetta... Ääk, eikö tulekkaan hiihtopäivä!
Aika nopeasti kuitenkin ilma alkoi lauhtua ja yhdentoista jälkeen kun läksin Hiitolaan päin, pakkasta oli enää -12 astetta.
Vapaapäivän hurmiossa päätin hiihdellä kakskympisen hissukseen, suhteellisen tasaisella sykkeellä.
Nyt olen kyllä kovasti nauttinut mittarittomasta elämästä, ihan kuin olis vapautettu kahleista ;)
Jarkolle ostin joululahjaksi geepeeässän, jotta tietäisin itsekkin lenkkien oikeat pituudet ja niinhän siinä kävi mitä pelättiinkin; lenkit lyhenivät :( Ei tietenkään ajallisesti, mutta kilometrimäärälllisesti. No nyt olen sitten tasannut nuo hiihtokilometrit, etten huijaa ;) Yks kymppi piti käydä merkkaamatta ja vähän kirveli.
Siis nyt kun hiihtelin 20km meni aikaa n. 1tunti 40min, niin että ei oo vauhti hiastunna vaan matkaa tullu lissää.

Lupasin Viiville liittää sivupalkiin hänellekkin oman laskurin; iskä kun oli luvannut Hegu-kaffit heti  kun sata kilometriä tulee täyteen. Viivi on 9 vuotias ja oikeastaan ainoa lapsistamme tällä hetkellä jolla hiihtointoa piisaa.

8 kommenttia:

 1. Ihana, kiitos Viivi ilahtui!

  VastaaPoista
 2. Hyvä Viivi! Onhan se mummulistakin mukavaa kun Viivi viilettää ja saa kuntoilua samalla. Minun lapsuudessa se taisi olla monelle luonnollinen talviliikunta ja jokijäällä oli hyvät ladut jota myöten hiihdellä mm koulumatkat talvella. Hienoja hetkiä sinne laduilla liikkujille ja myös sen hiihdon jälkeiseen oloon t. mummuli

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Minkälaisen gps:n ostit ja minkähintainen se oli? Onko se siis joku sykemittariin liitettävä?
  T: Jenni K

  VastaaPoista
 4. Oletko testannut golfkentän latua, kiinnostaisi, miten pitkä ko. latu on tien hpj:n puolelta, kylän puolelta kait 2 km. Pitäisi testata perinteistä latua, kun luistelu ei oikein onnistunut uudenvuodenpäivänä. Varsinkaan keuhkot eivät tykänneet puuskutuksestani ja viimasta. Täytyy antaa keuhkojen vähän parantua ennen seuraavaa starttia. t. ankku

  VastaaPoista
 5. Kiitos mummuli kannustuksesta!

  Hei vaan Jenni K! Miehelläni Jarkolla on Polarin RS800CX sykemittari ja siihen ostettiin G3 GPS-sensori W.I.N.D
  Harmittaa kun itelläni on Polarin rs200, eikä siihen voi noita GPS:ä liittää. Oma sykemittarini lähtikin huoltoon, on näyttänyt pitkään mitä sattuu ja nyt sitten selviää saako sillä heittää vesilintua koko mittarilla.

  Ankku hei, eräs tuttava sanoi, että Golf-kentän latu on kokonaisuudessaan 7 km pitkä. Ei olla vielä testattu. Luistelua varten baanan pitää kovettua, ei kannata lähtiä sinne tuppuroimaan.

  VastaaPoista
 6. Kiva lukea sinun/teidän hiihtoinnostuksesta. Melkein tekisi mieleni itsekin taas kokeilla hiihtoa, on niin mahtavaa talvea täällä Turussakin. Suksia saa lainaamosta, itselle en taida viitsiä ainakaan nyt heti alkaa hankkimaan. Tsemppiä Viiville täältäkin 100 km:n tavoitteluun!

  VastaaPoista
 7. Voi Pirkko, suosittelen lämpimästi kokeilua. Tänäänkin tuntui niinkuin olisi keväthangilla hiihdellyt kun aurinko hiukan pilkisteli.

  VastaaPoista