sunnuntai 19. elokuuta 2012

Helteinen työviikko

tuntui hiukan tylsältä, kun sitä lämpöä on kesä odotettu ja sitten se ryökäle tulee töiden alkaessa :(

Maanantaina lämmin ilma innosti kuitenkin pitkään ja suhteellisen reippaaseen pyörälenkiin: Autiorannankautta n. 49 km ajassa 1.47 eli keskivauhti oli reippaasti yli 26. Vaikka juttelin pitkän pätkän karvoskylällä puhelimeenkin. Lenkin jälkeen tein tanko niskassa pari 50 kyykkysarjaa ja pystypunnerruksia. Ja tämä kyllä verotti sitten tiistain pumpissa. Tuntui nimittäin melko tuskalta pumpin kyykyt ja punnerrukset.

Nyt ehkä pitäisi miettiä jonkunlaista rytmitystä tähän viikottaiseen treeniin. Pitäisi olla kovempia viikkoja ja sitten välillä hiukan löysempiä. Lepopäivä ei välttämättä tunnu levolta, kun on töissä kahdeksasta kahdeksaan :(

Torstaina vesijuoksua 40 min.
Lisäksi reilu 20 min rintauintia, joka alkoi sekin jo sujumaan ja rytmi löytymään.

Perjantaina, kun lämmintä ilmaa vielä vaan piisasi, käytiin Jarkon kanssa Maliskylänlenkki 34 km.
Lauantaina olinkin sitten aivan tollisko. Olin kyllä suunnitellut joko juoksua ja jumppaa tai pyssymäki pyöräily-juoksua, mutta töiden aloitus vei omat veronsa, en jaksanut innostua juoksusta. Niimpä pyöräilin melko löysän Raudaskylänlenkin 30 km.

Tänäaamuna kuitenkin uusi elämä, joten pyöräilin pyssymäkeen ja siellä juoksentelin kaksi kierrosta eli kahdeksan kilometriä. Ja KRRRRR! Arvatkaapas toimiko se saamarin sykevyö? Lähtiessä pelasi ihan moitteetta, mutta kun pääsin kiipiämään kohti pyssymäen huippua, niin tämä näyttää 00
Meinas päästä rumia sanoja, kun oikeen reippaasti ähräsin ensin menemään ja ajattelin kattoa, kuinka korkealle saan sykkeet nousemaan. Lenkissä meni aikaa 1:03,10. Ennen nousuja kävelin pätkänmatkaa ja tasasin sykettä, sama nousujen jälkeen, piti vähän puuskutella.

Viikkoon reilu kahdeksan tuntia liikkumista, joista lauantain pyöräily ei ollut teholtaan mitään treenausta. Muuten tehot kohillaan.

Jarkko ryökäle meni tänä aamuna pyöräringin lenkille ja tekivät sen verran pitkän lenkin, että pääsi nyt mun ohi kilometrillä kilometrikisassa PÖH! Noh, minusta on mukavaista juoksennellakkin ;)

Eilen oli hiukan haikea olo, kun netistä seurattiin HCM:n etenemistä. Vieläköhän tästä joskus maratonille pystyisi?
Urheiluruudussa oli aika erikoinen juttu HCM:stä keskiluokan elitistisenä "näytön paikkana". Taannoin kuulin myös tuttavan toteavan, että se maratonjuoksu on nyt niin muodikasta. Muodikasta tai ei, koukuttavaa se on. Ja onkos se nyt suuri vääryys olla treenauksen myötä pikkuisen paremmassa kunnossa, kuulostaa nuo jutut taasen katkerien ihmisten panettelulta, vai mitä?!

6 kommenttia:

 1. Touhukasta meininkiä taas. Oot sinä monipuolinen. Lähes joka päivä, kun oikoo jäseniään moniin suuntiin niin kyllä siinä kunto kasvaa. HCM:n ajattelin minäkin mennä ees vuonna, ku on loma elokuussa.
  Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Jos se sinun sykevyön vyöosa on tullut tiensää päähän. Oma 4 vuotta vanha piti uusia kun näytti mitä sattuu tai 00. Lähti päälle mutta ei pysynytkään päällä. Kaikki patterit yms uusittiin mutta ongelma korjaantu vasta kun uusin sen vyöosan.

  Mukavia lenkkejä!

  VastaaPoista
 3. Juu Cosmos! Kävin juuri melomassa ja tuntui niin keviältä, että ajattelin olkavarsien saaneen tänä kesänä kyytiä pumpissa.

  Sepä se onkin anonyymi, kun minun sykevyoni eivät kestä puoltavuottakaan? Onkohan mun hiki jotenkin pillaantunutta tai extra starkkia?

  VastaaPoista
 4. No höö! Täällä tais olla joku Wanaha pieru kirjautuneena ja hänen tilillään sitten vahingossa kommentoin... ei haittane ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä pitäisi minunkin tehdä näille narukäsille jotain... vaikka meloa tms. kehittävää.

  Oliko sulla Polarin sykevyö? Se ei kestäkkään kuin käytöstä riippuen n.4-7kk. Kärkkäiseltä ihte ostelin n.puolen välein aina uuden. Myyjällä oli omassa polarissa sama juttu. Käyttötavaraahan ne onkin. Jotain 20-30e välissä vöiden hinta. Sitä mokkulaahan ei tarvi vaihtaa. Ehkä vuojen välein Sammallahdella patteri vaihdatin - kelloon ja siihen mokkulaan.

  Ihte huolsin lisäksi polarin sykevyötä seuraavasti: JOKA lenkin jälkeen käsisaippua pesu. Ja melekeen aina, kun meillä pyöri pyykkikone niin polarin sykevyö siellä mukana.

  Nyt tuossa Garminin vyössä on pyykkikoneessa pesukielto, kun polarissa sitä kehoitettiin pesemään p.koneessa. Pesen nyt Garminia vain käsin JOKA lenkin jäläkeen. Garminin vyön kestosta ei vielä kokemuksia...

  PS. Retkijuoksuilimootus tuloillaan. :))

  VastaaPoista
 6. Kiitos tästä Cosmos... Mulla on mennyt noita sykevöitä ihan samaan tahtiin, vaikka kuinka niitä pestä luttuutan. JA meinaa tympäistä. Ei niitä oo tehty kestämään. Täytyy varmaan uutta taas tilailla.

  Vai että juoksuretki tiedossa , mielenkiinnolla jään odottelemaan!

  VastaaPoista