sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Ylivieskan Kuulan

toiminnanjohtajan houkuttelemana lähdettiin lenkkeilemään Huhmariin. Ulkoilutapahtuma kuului Piipon Reetan hyväntekeväisyystapahtumiin, joten mielessä osallistuminen kävi jo ennen Risen houkuttelujakin. Yritettiin siinä lähtiessä katella tapahtumasivuilta, että minkä mittaista lenkkiä hölkkäiltäs porukalla, mutta tuntui olevan monenlaista vaihtoehtoa ja "ammattilaisille" omat reitit... Paikanpäällä ei sitten kuitenkaan selvinnyt reiteistä juuri muuta, kuin että on kävely/hölkkäporukka ja juoksuporukka ja reitti sama kaikille. Matkana 16 km ja takaisin voi palata sitten kun on saanut juosta tarpeekseen. Meitähän oli Nivalasta sakkia kuus kappaletta juoksemassa, muut ovat ehkä päätyneet sisäaktiviteetteihin. Kävelijäporukasta en tiedä minkä verran lähti matkaan, kun perässä lähtivät.
Päätettiin siis lähteä juoksuporukan matkaan, mutta reitti olikin jonkin sortin polkujuoksutaival, eikähän me oltu osattu kumpparein varustautua. Mua alkoi hirvittää ensimmäisillä kilometreillä, kun nilkkoja myöten olin uppeluksissa jääkylmässä vedessä, että mitäkähän hiipuva lentsu nyt tästä tempauksesta tykkää. En ole herkkähipiäinen kastumiselle, mutta kokematon kylmänilman polokujuoksija oon, tunnustan. Kun Venlakin 4 km:n jälkeen alkoin pohtia, että onkohan varpaat jäässä vai irronneet kokonaan, kun ei tuntoa ollut, katsoimme parhaaksi katsella kuivimman mahdollisen paluureitin takaisin. Hyvä niin! Kaikilla lämpeni varpaat teitä pitkin juostessa, ettemme luultavasti enää pahemmin vilustuneet. Ja kotona ootti lämmin sauna :)
Pikkusen päälle 7 km hölkkäiltiin. Alun 4 km meni hitaanlaisesti polun märkien kohtien yli loikkiessa ja loppu hirmu sykkeillä Huhmaria kohti kiivetessä.
Nyt on sitten pari seuraavaa päivää kuolettavan tylsää junaelämää, toisaalta mukava nähdä Hämptonin kamuja. Ei taida vielä torstaina päästä enslumen laduille, mutta oonpa hyvillään nyt siitä että ilma jähtyy.

Ja hei! Olis tämmönen treineri myytävänä... On vielä pari viikkoa villiskirpparilla, että siellä voi käydä kurkkaamassa. olen ulkoilmaihminen, en osaa polkea paikoillani... mutta jos jollekkin tää sopii niin hakemaan vaan 70 eurolla lähtee!

 

5 kommenttia:

 1. Tärkeällä asialla oletta olleet. Harmi, etten itse ollut näissä maisemissa, joten en päässyt osallistumaan tapahtumaan. Kiva, että täältäpäinkin on ollut sakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo sinulla oli oma urakkasi toisellapäin Suomea... Yllättävän vähän oli väkeä hyvän asian puolesta, ehkä sää ei innostanut.

   Poista
 2. Hyvän asian puolesta! Oli hieno reissu. Törmäjärveä emme kiertäneet, yhteensä matkaa tuli vajaat 13km. Seuraavaksi ajateltiin mennä suoraan Törmällän ja sieltä kiertää huomattavasti kuivempi reitti :) Ihanaa, kun meiltäkin löytyy maastoja. Pirjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ei kyllä hienon reissun näkymät auenneet, sen verran tunsin kylmiä väreitä. Kuivempi reitti ei kyllä ollut lenkkareilla juostava( siis näin lähtiessä reittiä mainostettiin). Parempi informaatio olisi ollut paikallaan, nimittäin seuraava yö meni istualtaan yskiessä ja aamukuudelta piti nousta junaan :/

   Poista
  2. No sitä mietittiinkin isännän kanssa, että mitenkähän kävi kummittelevan flunssan... Ja junassahan monasti vetää. Toivottavasti ei kunnolla iskeny päälle! Pirjo

   Poista