sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Mikä vouhottaja

sinusta on tullut? -kysyttiin jo ihan suoraan.
Huumorilla opettelen suhtautumaan tähän uuteen lempinimeeni, vaikka jotenkin se minusta korvaan kalskahtaan hiukan negatiiviselta.
Enhän minä edes kovasti vouhota, yritän vain pitää itseni hiukan kunnossa.
Nytkin olen joutunut toistaviikkoa lepäämään hiihdosta, ihan vain varmistaakseni hiihtelyt jatkossa keväthangilla. Olkapää on vihoitellut, siispä olen jumpannut, vesijuossut ja uinut.

Viimeviikolla minua houkuteltiin umpihankihiihdon mm-kisoihin. Ihan mahdottomasti kyllä kiinnosti, mutta kisat tulivat vähän turhan äkkiä, en uskaltanut lähteä rähjäisellä olkapäälläni reuhkasemaan. Miten lie pojat reittinsä selvittäneet, vielä en tiedä tuloksia.
Ensivuoden kisoja silmälläpitäen päätin tänään lähteä hiukan treenaamaan umpihankihiihtoa ja kävin tästä kotoa Pyssymäessä. Ilma oli aika raitis (-20 astetta) ja järvellä tuuli, mutta metsässä tuli hiki, vaikka yritin hiihdellä rauhallista tahtia.
Umpihankihiihdossa tahti on hitaampi ja sääntöihin kuuluu  vähintään 8 kg painava rinkka selkään. Kestävyyttäni en epäillyt, kun matkaa on päivän aikana n. 50 km , mutta tuo rinkan paino on kyllä aika kova... pitäisi siis treenailla vielä... Juu, olen kyllä saanut lupauksen, että pääsen kokeiluretkelle! Yö hangessa paljaan taivaan alla, se on varmasti huippuelämys... Vuoden päästä, pitäisikö tosissaan ottaa tavoitteeksi?!
Jaa, onkohan tämä sitä vouhottamista taas.
Jos en julkisesti kirjoittelisi näistä, niin vähemmän olisi ihmisillä ihmettelyn aiheita...

3 kommenttia:

 1. Kommentteja ja mielipiteitä on laidasta laitaan. Poimi parhaat palat ja kannustukset anna muiden olla omassa "kammiossaan" ja pimentää sanojan mieltä. Uskon, että tiedät voimasi ja vahvuutesi.
  Terveiset lapin portin tuntumasta, siellä pakkasta on vielä reilummin kuin meillä. Tänään meillä aamulukema 34,4. Kokkolaan lähti Jere kuitenkin.Halaus ystävänpäivän kunniaksi :) mummulilta

  VastaaPoista
 2. Parempi vouhottaja kuin sohvaperuna. Pirteitä kevätpäiviä! Voi harmi, kun saisin tuon Turkulaisen kansanparantajan käsittelemään sun olkapäätä. Olen varma, että hän saisi sen kuntoon!

  VastaaPoista
 3. Umpihankihiihto. Siinä on taas jotain, mikä ei ole tullut mieleenkään, että sellaista harrastetaan. No mutta tottakai. Itse hyppään hankeen mieluiten lumikengissä. :)

  VastaaPoista