sunnuntai 7. elokuuta 2011

Viikko pulkassa


Perjantaina Rajalta rajalle-melonnan sääolosuhteet olivat täysin erilaiset, kuin vuosi sitten. Viimekesänä tosi lämpimässä säässä, nyt sitten varusteet märän kelin mukaiset, mutta pukeutumiskysymys. Minusta tällä  tapahtumalla olisi kasvun edellytykset isommaksikin häppeningiksi. Niin komea on reitti, helppo meloa ja matkassakin on vara valita. 


 Meille tuli mahdollisuus meloa tälläkertaa reitin loppuosuus, joka lähti Pidisjärveltä noin klo 21.30
Otsalamppu varusteena oli siis tärkeä, kun kesäilta alkoi hämärtää. Alkuun pääseminen taisi olla joillekkin kokemattomille hankalaa, kun järvellä oli ihan mieheviä aaltoja ja sivuaaltoon piti alku meloa. Jouduttiin pitkään odottelemaan, että kaikki n. 50 melojaa pääsivät joelle. Matkaan päästyämme alkoi sataa, mutta myötä puhuri antoi hyvän vauhdin, eikä sade ollenkaan haitannut. Minulla vedenpitävä Haltin puku meinasi olla aika lämmin- tuli hiki.


 Aivan tosi mahtava tunnelma oli lopuksi meloa pilkkopimeässä roihujen reunustamaa Kalajokea. Padingissa olimme perillä noin klo 24. Mulla oli ihan hirmuinen nälkä ja kyytiä odotellessa meinasi tulla kylmäkin. Kotona odotti sauna lämpimänä. Niin nälkä ja kylmä oli, että piti tehdä voileipä ja mennä sitä saunanlauteille syömään ;D Tuumailin siinä, että ensimmäistä kertaa elläissä pitää syödä saunassa.


Mielenkiintoisia uutuksia nuo SUP-laudat. Vähän niinkuin Surf-lauta, mutta etenee melomalla ja aikamoista vauhtia eteneekin. Niitä olisi saanut kokeilla, mutta kun ei ollut märkäpukua, niin en viitsinyt lähteä kastelemaan itseäni.
Matille suur'kiitokset kuvista!

Selän tiukkuuden takia en lauantaina juoksennellut, vaan tein selkäjumpan ja toiminnallisen venyttelyn.
Tänään sitten
Ajassa 1:58,48
17,44 km
keskisyke 146
Sykkeessä näkyy aika hyvin, että lämpötila oli n. 17 astetta. Silti oli aika nahkiaa menoa, vaikkei niin hiastakaan. Nyt kai alkais se maratonkunnon kohotus osuus- kaksi viikkoa lähtölaukaukseen.

4 kommenttia:

 1. Kokemuksia karttuu melonnassa. Kivalta tuo harrastus näyttää. Saat
  tässä terveiset Autereen Tertulta.
  Hän oli Ylivieskassa puhumassa kotis.pv:n pääjuhlassa. Välittäjänä äiti mummuli

  VastaaPoista
 2. Yhtä kokemusta rikkaampana taas ;)
  Kiitos terveisistä!

  VastaaPoista
 3. Mulla meinasi loppua sisu viimeisillä kilometreillä, mutta maaliin päästiin. :D

  VastaaPoista
 4. Se on aika kova suoritus vähemmän meloneelle, mutta siitäpä sisu kasvaa ;)
  Uskon, että maalissa oli voittajafiilikset, vai mitä Hanna?
  Yritinkin jokin aika sitten käydä pienissä harmaissa ja huomasin, etteihän tänne enää pääsekkään...

  VastaaPoista