sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Maratonmatka suksilla

Tänään siis toteutin haaveen, jota olen elätellyt parin talven ajan. Eli kotoa Rimpinevalle ja perälenkki kaksi kertaa. Matkaa ei tule kuin 11 km enemmän kolmeenkymppiin, mutta pitempi hiihtolenkki kuitennii = 41km.
Kyllä helpompi on 41 km hiihdellä, kuin juosta.
Lähdin hissukseen matkaan ajatuksena se, että jos luisto on hyvä kierrän nevan kaksi kertaa. Evääksi litra hunaja-sitruuna urheilujuomaa ja varalta muutama hedelmäsokerinpala.
Pakkasta oli yhden aikaan vielä varmaan kolme astetta ja keli metsässä pakkasnihkeä, mutta aukeilla auringonpaistekohdissa keli oli ihan luistava, eikä tuullut nimeksikään. Ajattelin, että jos en nyt saa pitkää lenkkiä aikaiseksi niin oon vellihousu  ;)
25 km jälkeen otin pari hedelmäsokeria ja riittivät evääksi ihan hyvin. Tosin paluumatkalla Vinnurva - Pyssymäki kun on n. 3 km loivaa nousua, niin siinä meinasi vähän muori ryytyä. Käsissä tuntui ja varsinkin olkapää yritti vihoitella. Siitä varmaan aika kova keskisykekin: 158, max 176 aikaa meni 3:25,22 aika kauan. Jos syyksi laittaisin eilisen kovan jumpan joka hapotti pakarat aika jäykäksi.
Iloinen ja tyytyväinen kuitenkin, etten ookkaan ihan vellihousu!
Ja tonnikin alkaa alla jo ihan kulman takana.

5 kommenttia:

 1. Et ole vellihousu vaikka et ihan noita ennätyksiä tehtailisikaan! Voi, voi, voi sanoi pappa kun kerroin sinun kilometrisi... Tuhat tulee täyteen tuota pikaa ja sehän on juhlimisen arvoinen asia. Taitaa olla muutakin juhlittavaa n. kolmen viikon päästä. Nisulan vainiolla ja jokijäällä oli nyt ne nautinnolliset kevätaurinkoladut ja sehän on talven parhaita nautintoja - kun ei ole kiire enää kerätä kilometrejä. t. mummeli

  VastaaPoista
 2. Mahtava lenkki, aaltoja täältä!
  t:Sirpa

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen lenkki!
  Mitä se hunaja-sitruuna urheilujuoma on? Olen alkanut tajuta, että kesällä ja jo ennen toukokuun puolta väliä pitäisi tietää miten sitä varustautuu pitkälle patikoinnille. Varmasti siinä pitäisi olla juotavaa ja vähän muutakin energiaa matkassa, etti käy heikosti. Ja täytyy kaikki etukäteen testata toimivaksi, mutta vielä olen lähinnä ihmeissäni, että mitä edes testaisin.

  VastaaPoista
 4. Heh, voin kuulla melkein isän äänen, kun siellä voivottelee ;D

  Kiitos Sirpa aalloista, tuutko mun kans huomenna hiihtelemään?!

  Kuule Outi, tuo hunaja-sitruuna urheilujuoman otin Jaanaban sivupalkista ja linkitin sen tuohon omaanikin. On tavallaan luomu versio noista urheilujuomista ja toimii aivan tosi hyvin. Siitä saa energiaa, vie janon ja suolaakin on. Mielestäni ihan mahtava juoma, halapa ja hirviän hyvä, kannattaa kokeilla ehdottomasti!!! Kurkkaa siis resepti sivupalkista.

  VastaaPoista
 5. Kyllä on vellihousuilut kaukana näistä hommista. Mahtava suoritus.

  VastaaPoista