sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Turha koittaa

laskea sykettä, ku ei onnistu, nii ei.
Ohjelmassa oli tänään 80 min pitkä lenkki.
Ajattelin, että jos hissukseen hipsuttelen Kullaan lenkin, niin saan sen 80 min menemään. Ja aikataulu piti kutinsa, mutta sykettä en saanut laskemaan hipsutteluvauhtiin sopivaksi. Tässä nyt eletään juoksun ja hiihdon vaihtokautta eli syke on taas juoksua aloitellessa korkeampi.
Pariin otteeseen jopa pysähdyin ja ja kävelin muutaman askelen, mutta kun huomasin, että syke ei laske, niin päätin olla välittämättä koko asiasta.
Tärkeämpää oli kuitenkin, että juoksu alkoi tuntua hyvältä ja helpolta... niinkuin olis juossut joskus ennenkin. Eilisen kahvailun jäljiltä selkä oli tosi jäykkä ja käsivarsia kivisti. Yllätys oli se, että kahvakuulan liikkeet lähtee niin voimakkaasti selästä ja jaloista. Vähän mietitytti kuulan paino ja ponnistukset, kun mulla sitä taipumusta on vielä niihin synnytysponnistuksiin ;D mutta vaikutti siltä, että kuulan paino on juuri sopiva ja osasin pinnistää lantiopohjanlihaksetkin oikeaan suuntaan. Venyttelin selkää ennen lenkkiä aamulla, eikä kahhvakuulailu mitenkään lenkkiä päässyt haittaamaan.

11.3 km ajassa 1:19,45 keskisyke 150 max 160
Tänään ohjelmaan kuuluu vielä puolentunnin venyttely.

3 kommenttia:

 1. Hyvinhän sulla on juoksut lähteneet liikkeelle, ihan kunnioitettava kilometrimäärä heti ensimmäisillä viikoilla!

  Mulla kovempi kahvakuulatreeni vaikuttaa eniten alaselkään ja takareisiin, siis ne varsinaiset kahvakuulaliikkeet. 8 kg:n kuula on varmasti ensimmäiseksi ihan hyvä, sekin rupeaa aika nopeasti tuntumaan liian kevyeltä. Toivottavasti sieltäkin päin löytyy jonkinlainen kurssi (ootko koettanut ihan netistä googlaamalla etsiä?) Minusta ainakin oli kullan arvoista saada alkuun sellaista kädestä pitäen -opetusta, ettei tullut roiskittua kuulan kanssa miten sattuu. Lisäksi sieltä sai varastoon aika paljon erilaisia liikkeitä, joista olen saanut yhdisteltyä itselle monipuolisia treenejä. Meillä alkaisi parin viikon kuluttua täällä uudenlainen kurssi, ja olen miettinyt osallistumista. Edellinen kurssi taisi olla kansalaisopiston järjestämä, tämä tuleva kurssi olisi kahvakuulailuun erikoistuneen ohjaajan vetämä.

  VastaaPoista
 2. Ei ole kursseja, tänne takahikiälle kaikki jutut tulevat niin hittaasti. Tosin Haapajärveltä saisi varata jonkin sorttista yksityisopastusta, mutta tässä nyt treenailen ja löytyyhän tuolta juutuubista klippejä. Tosin tämä ohjattu jumppa jonka tein nauhalta oli tosi pätevä opetukseltaan, en ainakaan myönnä, että ois menny roiskimiseksi. Vähän tässä kokeilua näin alkuun.

  VastaaPoista
 3. Juutuubista olen minäkin etsinyt lisävirikkeitä, ja ihan kivoja juttuja sieltä löytyy.

  Yksi kahvakuulakurssilta saamani tuttava on kotoisin Oulaisista, ja lähti juuri viime viikolla kuukaudeksi kotiseuduilleen. Hän sanoi löytäneensä Ylivieskasta kahvakuulakurssin, ja mietti osallistumista. Joku työväen- tai kansalaisopiston tai joku sellainen se oli. Jostain olen saanut käsityksen, että olet sieltä päin, siksi kuvittelin, että niitä kursseja löytyisi teiltäkin päin. Minunkin vanhalle kotiseudulle, joka on myös todellinen takahikiä, on äidin mukaan tullut joku kahvakuulasta innostunut liikunnanohjaaja, joka pitää kursseja kolmen lähikunnan alueella. Että jos ei vielä ole siellä tarjolla, niin kyllä varmasti pian tulee. Eihän se kursseilu välttämätöntä ole, niin kuin sanoit, juutuubista saa ihan hyvin apuja. Onhan se yksi kuulailun suuri etu se sama kuin juoksussakin, että sitä on niin helppo tehdä ihan itsekseen ja milloin vain.

  VastaaPoista