sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lunkisti

liikkumalla uuteen vuoteen.
Oon täällä harrastellut sellaista matalasykkeistä pitkäkestoista liikkumista.
Torstaina köpöttelin Uikkoon ja olipa sinne eksynyt muutama muukin polskija, taisin viimeisen avaimen saada kassalta. Vesijuoksua puolisen tuntia ja rinulia saman, hankaluuksia oli oman tilan löytämisessä kyllä.
Perjantaina yritin taas sitä sykerajan pitämista hälärin kanssa, ja VOE ETTÄ oli vaikiaa. Sykeraja oli siis 150 ja lenkin alkukilsat meni suurinpiirtein näin: 10 metriä juoksua ja 15 metriä kävelyä. Jos olis halvmpi puhelin ollut hälyyttäjänä, niin ois lentänyt kaaressa lepikkoon. Sportstrackerin sykekäyräkin on vitsikästä katottavaa ylös-alas-ylös-alas. Jonkun kilsan jälkeen huutaminen loppui ja sain juostahipsutella kottiin rauhassa. Mietittiin sitten Jarkon kanssa, että pitäisi varmaan aloittaa nuo lenkit kävellen, niin sydän sais aikaa valmistautua lenkkiin?
Eilen otin hiukan rauhallisemmin ja tein vain reippaan tunnin kävelylenkin.
Tänäänkin meinas tuo harmaus masentaa. Sitten päätin pistää kameran reppuun, vaelluskengat jalkaan ja järvelle patikoimaan.

Normitalvena tästä syhkittäisiin parin viikon päästä Pyssymäkeen. Saapa nähdä miten nyt käy?Tämmöisiä tammikuun sääkuvia sieltä tuli otettua, kyllähän ne ovat kovin harmaita, mutta eipä niitä viitsi kuvankäsittelyllä kovin kirkastaakaan. Harmaudesta huolimatta tuli oikein sellainen hyvänmielen parituntinen tallaus.

Täällä on urheiluhulluus huipussaan, kun telkkarista katson nuorten MM-jääkiekkoa, päivitän blogia, seuraan tulospalvelusta Nicehockeyn peliä Tampereella Tapparaa vastaan ja tietysti kommentoin toisille seuraajille siitä facebookissa... Enkä ees oikeesti oo mikään urheiluhullu :D
Saapas nähdä mihinkä aikaan reissulta ukko viereen könköilee, toivottavasti jo aamu neljältä ovat kotona, sillä Jarkolla on monta turnauspeliä huomenna tuomaroitavana. Minä lähdenkin huomenna Viivin kanssa tyttökiekkoturnaukseen, että kiekkoilessa menee loppiainen tällä perheellä.
Sitten tiistaina istahdankin junaan ja hyristelen kohti Hämeenlinnaa.

2 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia. Mistä tuo keskimmäinen on? Jotenkin kutsuva baana, noin juoksumielessä. Varmasti saat perussykkeitä alas ottamalla reilusti kävelypainoitteisia, pitkiä lenkkejä. Kolmekkaan kahden tunnin (2-3h) lenkkiä/vko ihan 120-130 sykkeillä vaikka tuollaisilla keskimmäisen kuvan baanoilla kävellen/sauvakävellen. Tietysti voi kokeilla - jos sykkeet sallii - esim. 4min kävelyä + 1min hölkkää -rytmiä, siis huom. järjestys = enempi kävelyä. Eih-kaiht-shitä kukaan jaksa kuunnella, jos hälyttimet soi alvariinsa lenkeillä. :) Vastapainoksi voi mielestäni ottaa esim.5-7km fiiliksen mukaan, ilman hälyttimiä, reipasta - kovaakin. :) Ps. Mukavia opintoja!

    VastaaPoista
  2. Tuo kuva on ihan sieltä Malisjoen penkereeltä. Jos sieviinpäin ajellaan ja ennen kuoppasiltaa lähdetään vasemmalle tietä/pengertä kulkemaan. Tosin tällaista ei ole kuin 500 metriä, kun tulee Malisjoen suu vastaan. Tien toiselta puolen vois olla pitemmästi kuljettavaa.

    VastaaPoista