torstai 23. kesäkuuta 2011

Jäitä pyllyyn

ja muuta hauskaa ohjelmassa juhannuksena.

Tasotestin tulos oli viimein postilaatikossa ja sykkerajat olivat aika korkeat. Testaaja olikin laittanut siitä viestiä näin: Mikäli sykkeet vaikuttavat olevan testissä huomattavasti korkeammat mitä samoilla vauhdeilla ihan omilla lenkeillä, kannattaa ohjeellisia syketasoja hieman reivata alemmaksi. Testi, etenkin ensimmäisellä kerralla, voi aiheuttaa hieman ylimääräisiä perhosia vatsanpohjalle henkilöstä riippuen. Toinen ohjeellisia syketasoja nostava seikka voi olla, että lopussa tultiin vastatuuleen.

Huomasin kyllä testissä sykkeeni olevan korkeammalla kuin yleensä. Oikeastaan saan jatkaa samoilla sykkeillä treenaamista. Aika hyvin pitää paikkaansa tuo juoksija-lehden harjoituspäiväkirjasta napattu taulukko: Harjoitusvauhtien arviointi 10 km:n tuloksen perusteella. Sen taulukon vauhdeilla olen juoksennellut tähän asti.
Testin palaute:
Testin vauhdinjako oli onnistunut. Sait suoritusohjeen mukaisesti vauhdit "oikeille alueille", joten oma käsitys sopivasta lenkkivauhdista on melko hyvin kohdallaan. Tyypillistä on ensimmäisessä testissä, että sykkeet ovat korkeammat kuin normaalisti. Jos sykkeesi lenkillä samalle nopeudelle ovat huomattavasti alemmat, niin voit muuttaa ohjeellisia sykerajoja vastaavasti. Kuntosi osalta tilanne on tasapainoinen. Rauhallisten peruskestävyyslenkkien lisäksi ota ohjelmaan (ellei jo ole) reippaampia vauhtikestävyysharjoituksia, esim. 5:45km vauhdilla 3x3km /2min palautus sekä maksimikestävyysharjoituksia 5:10km vauhdilla esim. 5x1km / 3min palautus

Viikonpäivistä alan olla iloisen sekaisin, mutta muistaakseni tiistaina ohjelman mukaan tein kahdentoista kilometrin pk-lenkin. Alkuun piti söhrata sykemittarin kanssa, kun maanantain pyörälenkin jäljiltä oli vielä km/h vauhdit. Matkaa kuitenkin täysi 12 km.
Ajassa 1 :18,46
11.63 km (keskivauhti 6:46)
keskisyke 153 (max 160)

Keskiviikkona ensimmäisellä yhteislenkillä kipinäläisten kanssa pyssymäessä kierrettiin Kärpän lenkki.
Ajassa 47:59,2
7:21 km (keskivauhti 6:39)
keskisyke 152 (max167)

Ja sitten aamuisin hanakkata venyttelyä. Lainasi tutulta Pertti Kukkosen Aktiivinen kohdevenyttely-kirjan.
Nyt saa piriformis ja muut piilossa olevat lihakset kyytiä. Näitä samoja ohjeita löytyy juu tuubista kyllä.


Päivittäin! Ei kaksi tai kolme kertaa viikossa, vaan päivittäin jos haluaa juosta ilman vihlomisia.
Tämä nyt pitäisi takoa tähän happamaan kaaliin!

3 kommenttia:

 1. Kiva, että saitte testin tulokset! Ja hienoa huomata, että oot treenannu ihan oikeilla sykkeillä ennemminkin. :)

  Mitkä sun kynnykset olivat?

  VastaaPoista
 2. Vihdoin Ninni, kyllä niitä jo kuumeisesti odoteltiinkin. Kynnykset olivat aerobinen 165 (olikohan nyt sitten sama kuin sinulla?) ja anaerobinen 176. Yritin laittaa käppyrät näkyville, mutta en onnistunut millään. Katsotaan jos jonain kauniina päivänä onnistun.

  VastaaPoista
 3. Sullakin on korkeat kynnykset! :) Mulla on 160 ja 180. Toivottavasti onnistut joku päivä, mä rakastan kaikkia käppyröitä. ;)

  VastaaPoista