sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Vesipainotteisia

tämän viikon liikunnat ;)
Tosin viikko sitten sunnuntaina piti käydä pakkashölkkää kokeilemassa. Ja olipa se juoksu pitkästä aikaa raskasta. Monia asioita on ollunna mielessä josta tekisi mieleni kirjoitella, mutta toisaalta tuntuu, että jutut käsitetään niin monella lailla. Niinkuin nyt tämä selkähommakin: "lopeta se vouhkasu, pillaat selekäs"...kun en tiedä kuitenkaan ketään, joka ei joskus olisi jostain kipiä, liikkuu tai ei. Se kismittää, kun tieto on hukassa.
Lääketieteen keinot ovat särkylääkkeet ja leikkuupöytä.
Luontaisparantajien keinot ovat niksauttelu.
Kumpa löytäisivät yhteisen sävelen, rikastaisi paljon näitä kolotusten lievityksiä.
Ajatukset nyt ovat lähinnä siinä, että minulle suositeltiin kovasti uintia liikuntamuodoksi, kun se juoksu litistää pikkuhiljaa nivelten pehmukkeita, välilevyjä ym. Ja luisteluhiihto oli siis pahasta polvenkierron takia. No uin mielelläni rintauintia ja keskiviikkona menin uiskentelemaan. Tunteroisen pulikoinnista sain selkäni kipeytymään ja jälkikäteen vasta oivalsin, että rintauinnin potkussa polvenkiertoliike on aika voimakas. Väittäkää vastaan jos olen väärässä! En kyllä sitä älynnyt, vasta kun selän kipeytymisen jälkeen... Se siitä tietämyksestä.

Viikoloppuna on ollut mielenkiintoista uutta puuhailua, kun minut "patistettiin" vesiralliohjaaja koulutukseen. Kurssin vetäjänä Marja Räikkälä.
Perjantai-iltana vesipallo, taitouinti ja sukellus ohjelmassa.
Lauantaiaamuna sitten uintitekniikoiden opettamisen opettelua.
Oikein mukava kurssi, hyvä että patistettiin.  Tekemiseni on ollutkin niin paljon tätä "omaan napaan keskittymistä", olisi tärkeää tulevaisuuden liikkujien kannalta nämä ohjaustoiminnatkin. Omat lapset ovat aina liikkuneet ilman kummempia houkutteluja, mutta tietenkin seurat tarvitsevat ohjaajia toimintaansa.

Harmittamaan jäi omat tekniikkavirheet. Tai hyvähän on, että ne ovat nyt tiedossa.
Se harmittaa, että ei ole saanut oikeanlaista opastusta, vaikka luulin tekniikkauimakoulussa aiemmin olleeni :(

Viikon liikut:
Ma kehohohallinta ja selkäjumppa 1h
Ti lepo (viluinen olo)
Ke 1 tunti uintia
To lepo
Pe 1 tunti pulikointia
La reilu 1,5 tuntia uintitekniikka harjoitteita (vei mehut kyllä naisesta)
Spidermanin leikkiminen altaanpohjassa oli oivaltavaa; iloitsin siitä että pystyi rentoutumaan pohjassa, eikä ollut kiirettä ylös haukkomaan happea :D
Tänään on pakkasäänestyskävely käyty, voi olla, että jumpaan ja hiihtelen joella vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti