lauantai 22. joulukuuta 2018

Lapsi yllytti

joululoman alkajaisiksi uimaan. Ja kyllähän iskän on lähdettävä, kun 25-vuotias tytär houkuttelee. Nöyrtymäänkin joutui, kun matkauinnin lomassa  keskustelimme vapaauintitekniikasta. Annon vääriä neuvoja. Nöyrästi neuvot hallilla otettiin kyllä vastaan, mutta iltasella tuli noottia todistusaineiston kera vääristä vinkeistä. Pakko oli myöntyä. Ei taida yli neljännesvuosisadan vanhat tekniikkavinkit enää olla päteviä.

Taas sen huomasi, että uintikin olisi mainio laji kestävyyskuntoiluun. Kolme varttia uintiin ja matkaakin kertyi 1,3 kilometriä. Vauhti ei hirmuinen ollut, mutta keskisyke oli 115, hyvä lyhyt pk-lenkki siis. Lihaskuntoakin samalla tuli yläkropalle treenattua. Vielä kun oppisi vapaata uimaan kunnolla ja rauhallisesti: tällä hetkellä 25 metriä menee OK, mutta jo 50 metriä nostattaa sykkeet liian korkealle ja hapot alkavat jyllätä - ei hyvä. Kannattanee kuunnella jäkikasvun tekniikkavinkit.

Niin... on se muuten tuo Nivalan Liikuntakeskuksen ylläpitämä Uikko oikein oiva kuntoilupaikka: vilskettä riitti uimahallin lisäksi niin kuntosalilla, keilaradoilla kuin jäähallissakin.


Joulukuulla treenitunteja on kertynyt kivasti huolimatta kodin remonttihulinoista ja perinteisestä jouluhässäkästä koululla arviointikeskusteluineen, väliarviointineen ja joulujuhlineen. Tähän mennessä joulukuulle on tullut lähes 29 tuntia treeniä. Sykkeet olen pitänyt  matalalla, spinningtunteja lukuunottamatta. Spinningissä on löytynyt pyörästä maksimivastus, saavat reidet kunnolla huutia. Jospa kevään aikana saisi kammen kiertymään istualtaankin maksimivastuksilla...

Remontti on tältä erää onnellisesti ohi. Helmikuulla jatketaan alakerran toisen puoliskon kimpussa: olohuone, keittiö ja alakerran makuuhuone laitetaan silloin uusiksi. Kyllä on näin jälkikäteenkin isommallakin porukalla ihasteltu taitavien Raksatekin poikien -Mikon ja Juhon- hienoa työn jälkeä.


Rynkeby-tiimillemme olen onnistunut hankkimaan uusia sponsoreita. Niistä tiedotetaan tammikuulla  tarkemmin ensin joukkueen yhteisellä infolla, sen jälkeen kerron niistä myös täällä ja muilla somekanavilla. Vieläkin ehtii isojakin sponsoreita mukaan ja hopea- ja pronssisponsorisopimuksia ehditään tekemään vielä koko kevään ajan. Tässäpä kiinnostuneille yhteenveto yhteistyömuodoista.

Oma Sylva-keräystilini on kerännyt lahjoittajia hienosti. Nyt joulun alla monet ystävät ja tuttavat ovat osoittaneet hienoa joulumieltä ja tehneet lahjoituksia, niin että tuhannen euron rajapyykki lähestyy
kovaa kyytiä.
SUURET KIITOKSET KAIKILLE LAHJOITTAJILLE!
LOPUKSI TOIVOTAN KAIKILLE BLOGIN LUKIJOILLE RAUHALLISTA JA RIEMULLISTA JOULUN AIKAA! 
PS: Tulispa lunta, että pääsisi hiihtämään...


1 kommentti:

  1. Nyt joulu katsellaan vaparin tekniikkavideoita ja välipäivinä käydään koittamassa uudemman kerran :D

    VastaaPoista