maanantai 11. maaliskuuta 2019

Lomaako?

Hiihtoloman alkupäivät vierähti remonttihommissa - tai oikeammin remonttihommia ihaillessa. 


Raksatekin ammattimiesten työtä on kiva katsoa. Monenmoista apua oli toki talonväestäkin: mukava oli miesten tulla aamuisin siistitylle työmaalle, välillä kuskattiin listoja kaupan ja työmaan väliä ja haettiin kynnyspuita tai etsittiin Aina-keittiön osia isosta kuormasta.  Parempi lomalaisen on kuluttaa aikaansa noihin kuin palkatun työmiehen.Hyvä oli, ettemme pohjoisen rinteisiin suunnanneet. Siivoushommat olisivat kotiinpalaajia remontin jäljiltä odottaneet. Nyt saimme loppuviikon ja viikonlopun laitella tavaroita paikoilleen ja siivoilla. Iso apu oli Rovaniemeltä "lomailemaan" tulleista vanhemmista muksuista ja keskiviikkona Pohjanmaalla pyörähtäneistä savolaissukulaisista.Talon väki on kyllä remonttiin tyytyväinen. Koti on kuin uusi. Ja aiempaa lämpimämpikin: kiitos uusien Edux-ovien ja niiden kunnollisen asennuksen. Myös lattiaan valitsemamme vinyylilankku tuntuu laminaattia lämpimämmältä.


Tällä viikolla vielä vaihdetaan etelä- ja länsipuolen auringon paahteen, tuulten ja sateiden ravistamat puuikkunat ulkopuoleltaan alumiinisiin ikkunoihin. Sitten alkaakin remontti olemaan valmis. Jokohan siinä seuraavaksi 20 vuodeksi olisi?


Tuli lomalla onneksi myös liikuttua. Maanantaista sunnuntaihin liikuntaa kertyi kaikkiaan 11 tuntia 35 minuuttia - ei paha. Lajivalikoimassa oli tällä viikolla hiihtoa, spinningiä, jääkiekkoa ja kiekkotuomarointia. Perjantain huilailin kokonaan.

Äkkiseltään saattaa tuntua, että lomalla ei ole ehtinyt ollenkaan lomailemaan, mutta ainakaan työasiat eivät pyörineet missään vaiheessa mielessä. Loma teki siis tehtävänsä.

Pikkuhiljaa alkaa tuntua, että lumentulo riittäisi. Maantielle alkaa miehen mieli halajamaan. Toivotaan, että huhtikuun alussa tiet ovat jo niin sulat, että Bianchin voi nostaa työhuoneen seinältä mittaamaan asfalttia. Juhannukseen mennessä saisi olla 2500 kilometriä ajokilometrejä kerättynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti