sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Uusi kunta

taasen valloitettu pyörällä.
Tänään siis pitempi lenkki Nivalasta Sieviin, Sievistä Ylivieskaan, Niemelänkylän ja Vähänkankaan kautta kottiin 88 km.
Lähdettiin melko vilpoisessa (n.+13), mutta aurinkoisessa säässä puskemaan vastatuuleen Sieviä kohti.
Eemelinmäelle yritin "kiivetä" tosi hissukseen, etten olisi ärsyttänyt valmiiksi vihmovaa takalistoani. Meno hyvin oli maltillista Sieviin asti. Sieltä Ylivieskaan päin saatiin sitten pitkästi myötäistä, väliin vaan tuntuu, että tuuli kääntyy vastaiseksi reitin mukaan. Ihan mukavan vaihteleva reitti kyllä pyöräillä Sieviin ja Sievistä Ylivieskaan, kohtuullista tuuliolosuhteista saa tänä kesänä haaveilla.
Ylivieskan lähestyessä alettiin miettiä mahdollisia kahvittelumahdollisuuksia. Rahat olivat jääneet kottiin, joten vaihtoehdoiksi jäi tuttavien hyväksi käyttö. Sattuikin arpa tälläkertaa sellaiseen paikkaan, jossa saimme istua suoraan ruokapöytään... Nälkäisiä pyöräilijöitä ei tarvinnut kahta kertaa kehoittaa :D
Matka jatkui hyvävoimaisena lounaskeiton ja kahvin jälkeen- kiitokset Männiston alueen isäntä perheelle!
Kireä piriformis ei vain tykännyt tästä lenkistä. Päästin Jarkon menemään omaa vauhtia Vähälläkankaalla ja sitkuttelin hissukseen kotiin. Nyt en tiiä miten takalistoani lepyttelisin, venytystä ei oikein kärsi ajatellakkaan. Pistää miettimään se onneton Botnia-pyöräily. Autossa istuminen näyttää ärsyttävän kovin (perjantaina käytiin Viljan pelireissulla Kajaanissa), vaikka venytyksellä lihas muka aukesi, lauantain Sherlock Holmes-istunto sai  taas "pinnan" kiriälle. Kehvatsu!
Taitaa olla kohta pyöräilykin pois pelistä. No olen nyt saanut sen 1600 km silti kasaan.

4 kommenttia:

 1. Eikö ookkin kurjaa ku ei enää "tervettä päivää" tunnu tulevan. Kait se on tässä iässä sitten vaan opittava elään näitten vaivojen kanssa :)
  Pyöräilemässä piti itsekkin tänään käydä. Mehtälän laatikolla huomasin, että olitte käyneet Jarkon kans just mua ennen nimet raapustamassa. Ja siinäpä sitten innostuin itse tekemään vielä yhden lisälenkin sadepilviä uhmaten. Ja mites sitä sanotaankaan siitä ahneen lopusta? Joten kastuin sitten ihan totaalisesti ennenkuin olin kotona.
  Tuossa kilometrikisassa sinä vaan kasvatat etumatkaa. Ehdotankin, että tapetoikaa vaan ihan rauhassa aamusta iltaan ja huolella sitä huushollia mieluusti koko viikko, niin minäkin saisin sinua kiinni.

  VastaaPoista
 2. Juu...voi vanhuuus... tullee vaivat liian joutuusti :(
  Tapetoin kyllä ja toivottavasti pumppaan vielä tiistaina... ei taideta päästä siihen 24 tunnin "loppukevennykseen"...

  VastaaPoista
 3. Mukavaa, että keitot ja kahvittelut auttoivat jaksamaan loppumatkan, teretulemast toistekin!

  Männistön emäntä :D

  VastaaPoista
 4. Niin tosiaan teillä on se vika kerta sitä pumppia tiistaina. Kävin katsoon sen Botniapyöräilyn sivut. Siinähän oli kuntosarjassa, sillä lyhemmällä matkalla, ollut viime vuonna tosi paljo pyöräilijöitä. Pidemmällä vähemmän. Kumpaa te suunnittelitte? Sinut tuntien, niin varmaankin sitä pidempää matkaa :) Toivottavasti vaivat ei ole esteenä ja sää olisi nautittava. Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista