tiistai 14. syyskuuta 2010

Aqua zumbaa

Pääsin kuin pääsinkin tuttavan peruutuspaikalle kokeilemaan tämän syksyn hittiä aqua zumbaa.
Vertailemaan en pysty esim. normi zumbaan, kun en ole vielä mihinkään ryhmään itseäni saanut mahdutetta.
Mutta täytyy myöntää, että odotin jotain tehokasta lihaskuntoliikuntaa, en vedessä heilumista :(
Rytmikäs musiikki ja vesi elementteinä olivat tosi vaikea yhdistettävä. Open jalat kyllä kuivalla liikkuivat yhtä rytmikkäästi kuin se musiikki, mutta vaikka mielestäni jonkinlaisen lihaskunnon omaan niin en joutunut mukaan liikkeisiin. Epätoivoista husimista, sitä se valitettavasti oli.
Jos vertaan tavalliseen vesijumppaan, niin kyllä hyvässä vesijumpassa saa lihaksiin rasitustuntuman.
Pöh! tunsin itseni huijatuksi. Pitää varmaan aamulla lähteä lenkille purkamaan patoutumia.
Mites nyt, kun olen aikonut kokeilla zumbaa "kuivalla maalla"... Saako siinä lihaksiin poltetta?
Olen muuten aamuisin vedellyt leukoja pitkästä aikaa. Suorilta käsiltä en sitä hommaa haltsaa, mutta kaksi menee jos kädet saa olla hiukan koukussa :) Mites Paula.. jokos kohta vedellään kilpaa niinku ennesvanhaan... Kevyenä tyttösenä tais parhaimmillaan mennä viitisentoista.

7 kommenttia:

 1. Meidän pitäis kans hankkia se tanko, o jo pitänyt kauan, mutta siirtyy ja siirtyy. Laurikin sitä on joskus kysellyt.
  Olin tänäänkin zumbassa. Siellä käy n80 naista joka kerta. Sellainen määrä melkein päivittäin, ei se voi olla mitään kovin kenkkua.
  Toki jos ei tykkää ohjatusta liikunnasta, niin voihan olla ettet tykkää. Minä ainakin husin niin paljon menemään, että ainakin vatsa- ja selkälihakset on kipeänä.

  VastaaPoista
 2. Juu Pirkko, luinkin sitten tänä aamuna, että tämä aqua zumba on sellainen mukava muoto ylipainoisille, joilla ei nivelet kestä maalla hyppelyä. Ja niin varmasti onkin. Tulipahan kokeiltua.

  VastaaPoista
 3. Mukavia liikuntamuotoja on monenlaisia. Kävin eilen ensi kerran tänä syksynä musiikillisessa vesijumpassa ja se ainakin tuntuu, vaikka olenkin muka tehnyt tavallista reippaampaa venyttelyjumppaa kotona. Porukalla tehdessä ja samalla toisia tavatessa on oma viehätyksensä. Ainakin näin eläkeläisenä on myös terapeuttista kohdata tälläisen harrastuksen parissa. Tuuli vie tukankin päästä nyt iltasella kun
  tutkin mitä myrsky voi viedä mukanaan... Kynttilän valaminen on taas alkanut. Sehän on taas vaihtelua rutiinihommiin. Jospa
  löytyisi Sinullekin mukava jumppa.
  Miten on Kärkkäismaratonin juksuun innostusta teidän perheessä? Kyselee mummeli

  VastaaPoista
 4. Just vimeksi eilen olin zumbassa ja kyllä se tuntuu jaloissa ja vatsalihaksissa, joskus käsissäkin.. ;) Riippuu paljon ohjaajastakin kuinka tehokas ja menevä tunti on, ainakin emidän salilla.

  VastaaPoista
 5. Eipä nyt taida olla Kärkkäismaratonille näillä varpailla asiaa, varsinkin kun kosteaa keliä ovat luvanneet.

  Riikka olenkin aikonut ensiviikolla kokeilla oikeata Zumbaa... katsotaan sitten meneekö rytmi vereen. Täällä on ollut tosi tungos noihin jumppiin, kaikki tahtovat olla täyteen varattuja, enkä oikeen hirviästi nauti siitä, että saan varoa etten huitaise ketään otsaan. Mielummin sitten käyn lenkkeilemässä silloin kun itselle sopii.

  VastaaPoista
 6. Pitää käydä kokeilemassa leuanvetoa, voi olla, että jos vähän ponnistaa vauhtia, niin yksi menee :(

  VastaaPoista
 7. Eikös syn pitänyt sitä käsitreeniä alkaa viritellä, olkapäiden takia!

  VastaaPoista