torstai 23. syyskuuta 2010

Asennetta

tarvitaan, jos haluaa kohottaa kuntoa.
Kuntoilusta voi niin monella tavalla luistaa; tällä viikolla monen mielestä on ollut niin kurjat lenkkikelit.
Sattaa ja tuulee ja samanlaista syysilimaa luppaa sää.
Tämä vain tuli mieleen, kun juoksukoulussa kyseenalaistettiin pakkasjuoksu, joku ei sitten tykkää vesijuoksusta ja joku taas inhoaa hiihtämistä... Juu, hiki niissä tullee kaikissa, syke nousee ja välillä henki loppuu. Kuukauden ja kaksi kun jaksaa hengästyä ja ähistä, niin huomaapa, että haluaa taas liikumaan. Ja kun kunto nousee hiihtokin muuttuu mukavaksi. Mutta kukaan muu ei voi hengästyä sinun puolestasi. Jos ei tykkää on parempi miettiä mistä hengästymisestä tykkää. Itsestäsi se on kiinni (tai joskus varpaankynsistä ;D )
Minä oon juossu lyhyempää lenkkiä joka ilta (7km) kun varpaankynnet ei vielä oikeen tykkää.

Juoksukoulussa juostaan Cooperintesti ja mittaillaan kehonkoostumusta. Ui-jui! Kauhistuttaa, mutta toisaalta on tosi mielenkiintoista. Tavoite pitäisi asettaa ja sitä olen vähän pohdiskellut... paremmaksi juoksijaksi, ehdottomasti. Ehkä aikatavoitteitakin... mietintään vielä.
Mietin kyllä näin myöhemmin, että lähdin treenaamaan maratonille liian kovaa ja siksi juhannuksen jälkeen jouduin paljon löysäämään.
Vaihtelua treeniin, sitä olikin luvassa, niinkuin toivoin.
Huomenna sitten ekku kertaa tsumpaan. Jaa-a Laura herätteli hiukan keskustelua tästä trendilajista.
Saas nähhä miten meitsi selviää ;D

6 kommenttia:

 1. Juu mee äkkiä sinne zumbaan niin saadaan lisää näkemyksiä. Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 2. Oi että miten oikeessa oot! Just tänään lenkillä puhuttiin viime talven pakkasista ja niistä puolimaratoneista -20 asteen lämpötiloissa :) Nyt tuntuu utopistiselta, mutta kaikkeen kyllä tottuu kuten myös pakkasessa juoksemiseen.

  Tsemppiä sinne zumbaan, toivottavasti sun kokemus on erilainen. Hauska kyllä, että mun kahdella siskolla oli molemmilla sama tunti (siis se missä määkin olin) ihan erilainen! Toinen tykkäs ja toinen ei.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on nyt pieni ennakko asenne, sen aqua zumpan takia, kun se oli vain sellaista epämääräistä vedessä heilumista. Toisaalta odota innolla, jos tämä olis kiva ryhmäjuttu, kun en osaa sellaisiin oikeen mennä. Meidä vetäjää on kovasti kehuttu.

  VastaaPoista
 4. Vielä tuosta pakkasjuoksusta Laura; Viimetalven vain hiihtelin, kun marraskuussa -09 minut leikattiin ja olin siten juoksukiellossa useamman kuukauden. Edellistalvena, kun oli turhan kylmä hiihtää (-20 astetta ja kylmempää) kävin juoksulenkeillä. Kyllä juostessa tarkenee. Hiihtään pystyn ens talvena paremmin myös pakkasilla, kun investoin myös kunnon pertsasukset itselleni. Luisteluhiihto pakkasilla on pirun kylymää touhua, mutta jotkut pystyvät siihenkin. Mulla on pari tuttua naista, jotka hiihtävät yli 3000 km talvessa eli ovat käytännössä kaikki vapaa-ajat suksien päällä.

  VastaaPoista
 5. Voi, minä en taida melkein uskaltaa tulla kurkistamaankaan, että miten sen zumban käy. :D

  Kuulostaa todella hyvältä tuo juoksukoulu. Kunpa täälläkin olisi jotain vastaavaa! Ja minä odotan mielenkiinnolla talvea, kun viime talvena harrastin vasta sisäliikuntaa ja siis sitä ennen en mitään liikkumista koiran ulkoilutusta lukuunottamatta. Saa nähdä miltä pakkasessa juokseminen maistuu.

  VastaaPoista
 6. No nyt uskallat Outi! Tämä zumba sai hyvät pisteet.
  Kyllä talvella kannattaa juoksennella, varsinkin jos sille puolikkaalle tähtäät... Ja minusta hiihtokin on mukavata!

  VastaaPoista