perjantai 24. syyskuuta 2010

Baila- baila

Nyt on kyllä minun juoksunjäykistämä ranka pistetty kunnolla liikenteeseen.

Pääsin vihdoinkin kokeilemaan mitä se zumbaaminen oikeen on; hirmuista lantion vatkaamista tunninverran, jo meinasi mennä kielikin solmuun kun sillä yritin vääntää.
Juu kyllä tää hauskasta liikkumisesta käy ja hien sai irti, mutta ei nyt ihan tuhatta kilokaloria tämmöinen vatkaaminen polta (joku sellaista väitti) kun mun pitää kuitenkin juosta puolitoistatuntia, että saan sen verran kulumaan.
Aluksi lämmiteltiin heiluttelemalla rummutuksen tahtiin käsiä; ja sillon tunsin itseni hiukan hölömöläiseksi... Mutta kattelin, että onhan täällä yli 20 muutakin hölömöläistä ja annoin palaa.
Ope (Marianne Pisilä) sanoi heti alkuun, ettei tekniikka ole tärkeää, vaan se, että tanssimalla saa hien pintaan.
Nopeita rytmejä ja nopsaa jalkatyöskentelyä. Olen sen verran opetellut noita sambaa ja rumbaa ym. kuumia rytmejä, että askelrytmeissä pysyin ihan hyvin kärryillä. Kuviot olivat selkeitä ja helppoja seurata.

 Open lantio kyllä vatkasi kuin tehosekoitin. Vaikeinta juuri olivat nuo lantion vatkaukset; vaikka kuinka yritin vääntää pyllyä hyllymään, niin ei irronnut. Ehkä sopiva rentous oli hukassa.(Ja kamalan jäykkis lantio.)
Aika usein pysähdyttiin juomatauolle, juuri kun oli oppinut hyvän hyppelyrytmin, niin jo taputettiin, että kiitti riitti ja juomaan. Noh, ymmärrän senkin, että ryhmässä heilui kunnoltaan hyvin monenkirjavaa sakkia. Ja hieno homma, että tällä saadaan väki heilumaan hiki otsalla!

Ei tällä jutulla ollut mun lihaskuntoon varmaan merkitystä, enkä usko löytäväni huomenna kipeytyneitä lihaksia, mutta rangan liikkuvuudelle tekee gutaa, oikeen hyvää! Nyt kun tuo pakara onneton on ollut kovasti tiukkana, niin uskonpa että tästä zumbasta sai persposki kunnon kyytiä.
Katsotaan nyt, jään jännällä odottamaan huomispäivän tuntumaa. Jokatapauksessa zumbaharrastus jatkuu... ihan piristävää heilumista tähän sateiseen syksyyn!
Voin suositella!

10 kommenttia:

 1. Piristävät jutut ovat kyllä tervetulleita näin syksyllä(kin).

  Mää en varmaankaan osaisi vatkata yms., en oo yhtään tanssillinen mutta silti voisin mennä koklaamaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvä että sulla oli hyvä tunti, kuulostaa aika erilaiselta kuin meidän systeemit. Ehkä tämmöselle insinöörille on just vaikeeta se, että sääntöjä ei ole?

  VastaaPoista
 3. Tiiättekös tytöt, kyllä näin jo aamusta tuntuu, että ranka on saanut hurjaa heiluntaa.
  Siis Jaanaba, minunkin tansseista on vuosikymmen jo aikaa, mutta jos tykkää rytmeistä, niin hauskaa tää on... Ja luulempa, että hyviä liikeratoja sinunkin selällesi. Joutuu uudet lihakset töihin!

  No niin tietysti Laura, eihän tää oo ollenkaan insinöörilaji ;D

  VastaaPoista
 4. Moi,

  Hauska blogi sulla, kiva tapa kirjottaa. Oon aina suhtautunut vähän epäilevästi tuohon zumbaan ja nyt selvis, ettei siis taida olla mun laji, kun kuulun myös tähän insinöörien lajiliittoon. ;D

  VastaaPoista
 5. Kiva kun pyörähdit!
  Mielelläni linkittäisin sinut, sinulla kun oli tosi mielenkiintoisesti kuvattu se kunto testi.

  VastaaPoista
 6. Olipa mukava, että oli positiivinen kokemus tuo zumba sinullekin. Juuri sama tunne minullakin aina, että rankaa on liikuteltu. Tänään oli ohjelmassa body pumpia ja sulkkiksen pelaamista ja sen jälkeen maistuivatkin päiväunet makoisalta,

  VastaaPoista
 7. Saat linkittää, toki! :)

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti tällä kertaa saan tallennettua kommentin. Ehkä kolmas kerta toden sanoo...

  Ihana, että sait hauskan zumba kokemuksen. :) Siihen kalorikulutukseen vaikuttaa todella paljon juuri se, että saa lantion kunnolla liikkeelle ja sitten myös kädet mukaan eli koko kropan liikkeeseen. Ihan alussa ei siksi parhaisiin kulutuksiin yleensä pysty, mutta kyllä se kulutus siitä kasvaa, vaikka ei ehkä ihan 1000 hätyyttelekään.

  VastaaPoista
 9. En tiedä mikä tässä kommentoinnissa tökkii??? Kuka tietää?
  Oikeastaan minä en ole zumbaamassa kalorin laskemisen takia, vaan että saisin muutakin liikunnallista iloa, kuin pelkästään juoksua. Ja se lantio pitäisi saada liikenteeseen kyllä!

  VastaaPoista
 10. Zumban ihan paras juttu on, että siinä saa hartiat mahtavaan kuntoon. Voi sitä hytkytystä, miten tekee hyvää! Kunhan vaan ensin saa hartiat "irtoamaan". :) Ja lantio liikkeelle, totta tosiaan. Minä harjoittelin sitä aluksi aina puurokauhaa kattilassa pyöritellessäni. :D

  VastaaPoista