perjantai 10. kesäkuuta 2011

Totuttelua

lämpölenkkeihin. Läksin aamulla lenkille vasta yhdeksän jälkeen, jolloin mittarissa oli noin 22 astetta.
Lyhkäinen palauttelulenkki oli ihan oivallinen totuttelu tämmösiin lämpimämpiin lenkkeihin, kun en ole niiden kanssa koskaan ollut oikein sinut. Vaikka hipsuttelin hiljakseen, syke nousi kuumuuden takia.
Ajassa 39:05,9 5,36 km keskisyke 143
Valuin hikeä ihan oistonaan. Lenkin jälkeen, kun ohjelmassa oli vielä puolentunnin kuntopiiri, tuntui,
että olin kuin pieni puro... Mainittakoon, että nelisen vuotta sitten kun tämän juoksuelämän aloitin, minusta ei saanut hikeä irti puristamallakaan. Nykyisin aineenvaihdunta pelaa ihan kuin normi-ihmisillä! Jee!
Kuntopiirinä tein toiminnallisen käsipainotreenin.

Niinkuin mainitsin olen menossa maanantaina testiin ja treeniä pitää pikkuisen keventää,
huomenna ehkä vauhtileikittely, mutta jos sunnuntaina kävisin sitten pyörälenkillä, kun ohjeistus on tämä:

Testit suoritetaan pareittain siten että kaksi juoksijaa on yhtä aikaa testissä. Testi kestää noin 30min. Yhden parin juoksijoiden olisi hvvä olla suunnillaan samantasoisia, mutta tämä ei ole välttämätöntä.
Testi alkaa 16:00 Juoksija 1 ja Juoksija 2 16:30 Juoksija 3 ja Juoksija 4 17:00 Juoksija 5 ja Juoksija 6 17:30-18:00 Tauko 18:30 Juoksija 7 ja Juoksija 8 19:00 Juoksija 9 ja Juoksija 10 19:30 Juoksija 11 ja Juoksija 12
Testien jälkeen noin klo 20 on halukkaille mahdollisuus kuulla testipalautteen tulkinta-ohje.
Testiin saapuvan valmistautumisohjeet · Soveltuva juoksuvaatetus ja kengät. · Testiä edeltävänä päivänä vältä alkoholia sekä raskasta fyysistä kuormitusta. · On hyvä harjoitella vain kevyesti n.2 päivää ennen testiä. · Testipäivänä vältä raskasta ateriointia, kahvia, teetä, kolajuomia ja tupakointia 2-3 tuntia ennen testiä. · Juuri ennen testiä voit verrytellä kevyeti 10min, mutta testin ensimmäiset 2-3km ovat kevyitä ja toimivat hyvänä lämmittelynä. Sairaana testiä ei tehdä! Voimakkaan flunssan tai kuumeen aikana rasittavaa liikuntaa kannattaa välttää muutenkin, joten hoida itsesi terveeksi ennen raskaita ponnisteluita. Mikäli olet yli 45-vuotias mies ja Sinulla on jokin sydän- tai verenkiertoelimistön sairaus ja olet vasta aloittamassa kuntoilua, konsultoi lääkäriäsi ennen testiin tuloa. Testin kulku Testissä juostaan 5 x 1km matka vakiolenkillä (500m kääntöpaikka). Testi aloitetaan kevyestä peruskestävyysvauhdista viimeisen kilometrin ollessa maksimaalinen. Ennen ensimmäistä ja kunkin kilometrin jälkeen otetaan sormenpäästä verinäyte laktaattipitoisuuden määrittämiseksi. Lisäksi taltioidaan syke. Juokse kukin kilometri tasaisella vauhdilla. Testin edetessä vauhti nousee tasaisesti.

Hui! Eilen vetolenkillä mietein miten maksimaalista tasaista vauhtia pidetään kilometrin verran... APUUUUUUUVA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti