lauantai 23. heinäkuuta 2011

Turistina

kotosuomessa. Helsingissä kun toimittaa asioitaan pohojanmaan murtteella, saa silmäyksiä, joissa annetaan ymmärtää, että on muukalainen. Kun vaan ei muista vääntää stadin kielelle ;)
Voi kun nämä viikot hurahtavat nopsaan. Vitosen verryttelin viime sunnuntaina.
Kun maanantaina sitten hyristelimme Helsinkiin, niin jalat kyllä jäykistyivät melkein pysyvään istuma-asentoon.
Meidän lomaisäntämme suhtautuvat positiivisesti urheiluvouhotuksiin, joten eivät ollenkaan pistäneet hanttiin toivomustamme käydä selättämässä HCM:n loppuosuuden eli lauttasaaren kovat nousut tiistai aamuna. Yhdeksisen kilometriä maratonreitin loppua käytiin juoksemassa, eikähän ne mäet sitten pahoilta tietenkään näin tuntuneet. Minulla vain jalat olivat lauantain jäljiltä niin maitohapoilla, että alamäet tuntuivat hankalilta.
Ajassa 1:01,34
9,35 km (keskivauhti 6:35)
keskisyke 153
Hyvä lenkki psyykkeelle!
Ja tiistaipäivä kului sitten näissä merkeissä:No tällä reissulla opin myös, että pyöräily ja pyöräily voivat olla kaksi ihan eri lajia. Vaikka täällä blogikamut ovat pyöräilijöitä ei kukaan ole uskaltanut valottaa mulle, ettei tää mun fillarointi oo urheilua nähnykkään :(
Nyt kolautettiin päähän, että oon ajanut tyhyjillä kumeilla, istuin liian korkialla jne.
On ihan eri asia pistää lukkokengillä hiukan vauhtia masiinaan.


Huomaattekos kun on rouva tosissaan ;)
Minut pistettiin opettelemaan polkemista vain yhdellä jalalla, jotta ymmärtäisin miten homma toimii.
Keskiviikko ja torstaiaamuina sitten pyöräilimme 20-30 kilometrin hienoja metsäreittejä  Helsingin keskustassa ja kyllä torstaina jo osasin melkein polkea oikein... siis, että osasin käyttää niitä lukkoja polkemiseen. Ja himskatti; pyöräkuumeenhan siitä sain. Ui-jui!
Perjantaina vietimme päivän Naantalissa ja Turussa keskityimme viilentymään merivedessä.
Kaikenkaikkiaan loistoloma.
Huomenaamulla levänneillä koivilla 2,5 tunnin lenkille.

6 kommenttia:

 1. =D
  Pyöräkuume tulee niin perhanan nopeesti ja on joskus tosi vakava. =)

  VastaaPoista
 2. Peukut pyöräkuumeelle! ;) Voin kertoa, että melkoisen mahtavaa on uudella kunnon pyörällä ajella. :)

  VastaaPoista
 3. Noinhan ne lomapäivät ovat mukavasti menneet. Pyöräkuumeeseenkin on hyvä lääke... Kunto vain kohenee kun kesä etenee. Nyt kyllä on aika
  rankkaa hikoilua ilman kovaa liikkumistakin. Helteet menevät ohi ja uskon, että saan tuon pappankin pyöräilykaveriksi kun on jo vähän tehty muokkaustyötä, että vahtia täytyisi lisätä tässä kolesterolin kanssa kilpailtaessa!
  Tervetuoloa lakeuden maisemiin. t. mummuli

  VastaaPoista
 4. Äläkää nyt yllyttäkö hullua!

  Ostettiin näin alkuun pumppu, jolla saa pyöränrenkaisiin kunnolla ilmaa... tosin piti mun sitten jo Ninnin uusi pyörä käydä googlettamassa. Eikä hinta ollut niin hirmuinen kuin pelkäsin. Tietysti siinä tulee sitten sitä oheis roinaa, kuten lukkokengät ym.

  VastaaPoista
 5. Pyörä oli vielä tarjouksessa, eli jos googletit ovh-hinnan, niin siitä vielä muutama satanen pois. Oli nimittäin 999 euroa. Kengät oli vajaan satasen, ja niitäkin löytyy eri hintaisia. ;)

  VastaaPoista
 6. Pittää tutkailla asiaa, jos selvitä sen maratonin alle viiden tunnin ;D

  VastaaPoista