sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Maltilla tänäänkin

pidensin taas lenkkiä.
Turha oli haaveilla pitkästä pyörälenkistä, kun aamuyöstä alkoi sateen ropse kuulua peltikattoon.
Säätiedotuksista jo eilisillalla päättelin, että pitkää juoksulenkkiä tuleman pitää sunnuntaiaamuna.
Helpompaa hipsuttelua, kuin viimesunnuntaina, vaikka tämä hipsuttelu on mulle aika vaikia taiteenlaji.
Ajassa 2:06,44
16,46 km Haapaperältä (keskisyke 144) Nousuissa juoksin hiukkasen reippaammin, mikä nostaa keskisykettä.


Huomenna sitä ollaan auttamattomasti lähempänä viidenkympin ikää, kuin neljääkymppiä.
Jotenkin olen ylpeä itsestäni, että nelissäkymmenissä olen aloittanut liikkumisen. Enpä ole ihan huonokuntoisin neliviitonen, mitä maa päällään kantaa. Juu, tuntuu ihan siltä, että kyllä olen synttärilahjaksi pyörän ansainnut ;)

8 kommenttia:

 1. Onnea jo etukäteen! Perässä tullaan!

  VastaaPoista
 2. Tuon pyörän oisi voinut ostaa pelkän ulkonäön perusteella, ihanat värit!
  T.Sirpa

  VastaaPoista
 3. Oikein paljon onnea! Pyörähän on aivan loistava synttärilahja :)

  Olen iloinen puolestasi, että pääset jatkossa itsekin kirjoittamaan pyöräilypostauksia. Toivottavasti ensimmäistä sellaista päästään lukemaan hyvin pian!

  VastaaPoista
 4. Hi, Nice post. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

  Thanks!

  Mandie Hayes
  mandie.hayes10@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Makian näkönen on uusi pyöräsi. Voin vain kuvitella, miten kutkuttaa tuollaisella lähteä veivaamaan. :)
  Ja hieno pitkä hipsuttelu!!! +2h on aika ideaali pitkä. Varsinkin, jos sen pystyy vetämään ilman energiapitoisia matkaeväitä/juomia. Kyllä siinä rasva-aineenvaihdunta kehittyy. Minulla on tällainen tieto pitkistä juoksulenkeistä: esimerkki. 2-3h ruokailun jälkeen tehty pitkä juoksulenkki ILMAN lisäenergioita/energiajuomia. Normaalikuntoisella hiilarivarastot ovat tyhjät n.90min jälkeen, jolloin siirrytään +90min jälkeen rasvojen puolelle. Harrastelijakilpailijalla varastot hh-varastot ovat tyhjät 120min jälkeen. Huippu-urheilijoilla 150min jälkeen.
  Itse vedin taannoin 182min retkijuoksun ja sen kyllä tunsi, kun hh-varat tyhjeni. Tietystikään ei ole järkeä tehdä liian tiheään sellaisia lenkkejä, joissa jauhetaan liian pitkään pelkillä rasvoilla.
  Tuota sinun pitkääsi tutkiessani voisin nähdä seuraavaa: Oletko koskaan kokeillut tehdä pitkää 15min hölkkää+5min reipasta kävelyä -rytmillä? Siinä pystyy kuitenkin juoksemaan ne juoksu-osuudet rennommasti, eikä vaaraa ylittää haluttua sykerajaa ole niinkään kuin olisi, jos juoksisi yhtämittaa. Pitkän tarkoituksena kun on "vain" kehittää elimistöä ja jalkoja kestämään niin tuollainen tyyli voisi helpottaa, ja mukavoittaakin pitkää lenkkiä? Ruotsalaiset kuntoilijat käyttävät kuulemma tuota 15+5 -rytmiä paljon kisoissakin, eikä kuulemma edes paljon ajat jää siitä kuin että koko ajan juoksisi.
  Juoksuajatuksin, Cosmos. :=)

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea syntymäpäiväsi johdosta!!! T: 7 vuotta ja päivää myöhemmin maailmaan ilmestynyt.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Pia!

  Sirpa arvasin! ;)

  Kiitos Ammi, saisin ensimmäisen pyöräilypostauksen kirjoitella, tulossa siis ;)

  Tanks Mandie, I write only in Finnish

  Cosmos, oli kyllä omatekoinen urheilujuoma matkassa (sitruunamehu, hunaja, suola, vesi) mielestäni aineenvaihdunnan kannalta juominen lenkeillä on tärkiää. Nyt en oikein innostu tuosta juoksu-kävely treenikehoituksesta, olkoonkin niin, että voisivat olla hyviä. Sykerajani ovat korkeat ja viimekesän testipalautteessa huolto/palauttavan sykeraja 150
  Mulla jalkoja helpottaa nyt tuo pyörä! Enkä kyllä oikeastaan tiedä onko pakko maratonille treenata? Kunha ilokseni juosta hölkyttelen. Meinaa motivaatio olla hukassa.

  VastaaPoista
 8. Omien tuntemusten mukaan on ehdottomasti mentävä. Omaksi iloksi, olkoon se sitten millä tavalla tahansa, on ainoa oikea tie. Juu, aina kantsii pitkillä sentään juoda. Tarkoitinkin, ettei välttämättä ole rasva-aineenvaihdunnan kehityksen kannalta järkevää nauttia energiaa sisältäviä juomia pitkillä. Itsekin olen vettä juonut yleensä pitkillä. Mitä nyt tuo yksi retkijuoksu lipsahti, kun en tiennyt lähtiessäni juoksevani niin pitkästi.
  Yksi kaverini pääsi muutes lähes pelkällä monipuolisella pyöräilytreenillä myös erinomaiseen juoksutuloskuntoon.
  Oikein hyviä pyörälenkkejä!!! T: sairasväänks

  VastaaPoista