lauantai 14. huhtikuuta 2012

Onnesta mykkyrällä

täällä hyrisen ja huokaan.

Kälviällä on oikeanlainen kilpapyöräkulttuuri ja kunnon pyöräkauppa. Näin meitä evästettiin ja sinne tänä aamuna suuntasimme "katselemaan".
Voin tunnustaa, että minun kuumeeni oli niin kova, että nukuinkin huonosti kun mietin, mahtaako mulle pyörä löytyä.

Olin jo hiukan valmiiksi "kallellaan" maantiepyöriin. Joten kauppiaan vankka mielipide maantiepyörät ja maasturit erikseen, sai minut vakuuttumaan maantiepyöräostoksesta.
Hämmästynyt olen jälkeenpäin, kun monensorttisissa kaupoissa olen käynyt, että millaisilla asiantuntemuksilla yritetään pyöriä kaupata.

Kälviällä Pyörä-ja urheiluliike Maunumäki tiesi mitä myi. Kun kerroin hintaluokan ja kokemuksen, niin alettiin valita mallia. Minulle valikoitui 47 cm Scott speedster s25 naisten malli. Shimano tiagra vaihtajilla. Shimanon maastokengät (m 087) valikoituivat kaverin suosituksesta.
Alpinen kypärä ja Newlinen pyöräilypöksyt. Lähtivät matkaan. Varustelua näkyykin kyvista. Sigman matkamittari.
Mahtavassa räntäsateessa ajelimme kotia kohti ja kovasti olis poltellut päästä maantielle.
Säätiedotukset eivät ole myötämielisiä pyörähankinnalleni ollenkaan.
Nyt pitäisi sitten päästä ajoasentoa kokeilemaan. Liikkeessä luvattiin vaihtaa stemmi pitempään jos asento sitä vaatii. Kauppias meinasi, että nykyinen olis mulle sopevan oloinen. Pitäis vaan päästä tielle!
Katsokaa nyt ja ihailkaa, en minäkään ossaa täällä muuta tehdä!

Kuvat on otettu iltahämärissä. Pyörän väri on valkea ja lila ;)

11 kommenttia:

 1. Vau! On se hieno. Ihan ku sulle tehty tuo värityskin.

  VastaaPoista
 2. Jee, sä oot löytäny pyörän! Paljon onnea ja turvallisia kilometrejä!! :) Ja hienolta kyllä näyttää!!

  VastaaPoista
 3. Wau, hienolta kuulostaa ja näyttää :) Onnea uudelle pyörälle! Nyt vaan toivomaan, että ne pyöräilykelitkin pian tulis. Oon ehkä vähän kateellinen, kun sulla nyt on sitten maantiepyörä ;)

  VastaaPoista
 4. Heippa. Jopas sattui oikea pyörä kun malttia oli etsiä. Onnea ja hyviä kilometrejä! Tullaan katsomaan, mutta oletteko kotona - vai pitääkö ajella pyöräilijän perässä? Onko se pyörä olohuoneessa ihailtavana? T. mummuli ja vaari

  VastaaPoista
 5. Onnea hienolle fillarille! Hauska nähdä, että muutkin kuvailevat urheiluvälineitä olohuoneessa tai vastaavassa. Ei-kuntoilu-hurahtaneet ystäväni eivät aina ymmärrä kun sukset on kuvattu olohuoneen matolla yms. :D Paljon mukavia kilometrejä!

  VastaaPoista
 6. Onnea uudelle pyörälle! Kiva että löytyi asintunteva myyjä1

  VastaaPoista
 7. Kiitos Maradonna! Yhteislenkkejä ootellessa ;)

  Kiitti Ninni, pääsis vain tienpäälle... juuri nyt sataa lunta, taas vaihteeksi :(

  Voi Ammi, ihanaa, että joku kadehtii ;) viime kesänä ja syksynä tuntui surkealta lukea teidän pyöräilypäivityksiä, kun ajattelin, ettei minulla oo ikinä varaa tämmöisiin huvituksiin... mutta olkoon nyt palkkiona tosi ahkerasta työn teosta.

  No mummuli ja pappa oat nyt saaneet silitellä uutta pyörää olohuoneessa ;)

  Henna heh, pyörä on säilytyksessä makuuhuoneen sängynpäädyssä, kun en millään raaskisi viedä sitä sille tehtyyn telineeseen autotalliin :D

  Kiitos Pia! Kälviän pyöräkauppa oli ihan "aarreaitta" tarpeistoa joka lähtöön ja mikä tärkeintä sitä asiantuntemusta. Siellä laitettiin kaikki pakettiin, ajoasentokin!

  VastaaPoista
 8. Lukeeko tuossa stemmissä muuten mitään tietoja? Se pituus tietysti kiinnostaa. Se näyttää aika lyhyeltä, lyhyemmältä kuin mun oma.

  VastaaPoista
 9. Lukeehan siinä tietoja Ammi, H-bar torque 5nM 44 in-lbs (tai 1bs)... Nyt mun pitäisi tietysti mennä mittaamaan onko se 44 mm. Mutta lyhyt se on. Oliskos nää ne tiedot?

  VastaaPoista
 10. No enhän minä noista paljon ymmärrä. Mutta ei mikään vaikuta oikein pituudelta?

  VastaaPoista
 11. Kävin nyt mittaamassa ja stemmin mitta ruuvin keskeltä tangon keskelle on 6 cm. Eli ei 5 eikä 4,4 ;) ei noista merkeistä mitään tahdo ymmärtää. Kommentoi Päivikki, joka kommentoi myös edelliseen Venlan koneelta ja Venla kirjautuneena... enkä huomannut ollenkaan.

  VastaaPoista