sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Helteellä

on kyllä hankalaa pitää sykkeet alhaalla pk-lenkillä. Lähdin kyllä hyvissä ajoin aamulla hölkkäämään, ettei ilma olisi kovin kuuma, mutta ennen yhdeksää lämpömittari taisi olla jo parinkympin tienoilla.
Ehkä sain sen flunssapöpön säikytettyä perjantain lenkillä, koska sen jälkeen ei enää kurkkua ole karvastellut.
Lauantai-iltana tein siltä jumppadvd:ltä maratonarin lihaskuntojumpan... enkä suosittele kyllä kellekkään sellaisen tekemistä ennen pitkää lenkkiä; jalat olivat nimittäin melko tukkoiset.
Niin, ohjelman mukaan tänään siis kaksituntia juoksua eli tarkoitti minulla haapaperän  17,5 km:n lenkkiä, hipsutellen. Hyvin sain sykkeetkin pysymään alhaalla, puolessa matkassa 136 lyöntiä/min, vaikka lämpöä riitti ja jumitusta. Loppumatkasta meinaa aina hiukan vauhti kiihtyä, ehkä siksi kun kotomaisemat häämöttävät. Eli koko lenkin keskisyke 143. Niin vain tuli hellelenkki tehtyä ja olo on ihan reipas.
Juostessa mietin, että jonkinsortin päähinettä minun olisi hyvä opetella käyttämään; lippalakkia en vaan saa pieneen kallooni passaamaan, ehkä pitää joku huivisysteemi virittää.
Pitääkös sitä tänään ilmoittautua terwakympille... onko muita tulossa?
Ps. Ilokseni olen kuullut että miehetkin käyvät (salaa) lukemassa blogiani, kiva juttu. Olis vaan niin kiva kuulla miehisiä kommentteja tästä treenauksesta!

5 kommenttia:

 1. Huhuh, minä en edes voisi lähteä golfinpeluuseen tällä säällä (oulussa 30 astetta)saati sitten juoksemaan. Päivikissä on poweria kyllä. mutta odotettavissa on normaalia kesäsäätä vaikkei vielä ensi viikolla jos sääteitoihin on uskomista.Jonttu ja Tinka on Sansan kanssa matkalla Oulua kohti autolla ilman ilmastointia, kysyy kuntoa ja pinnaa.

  VastaaPoista
 2. Rakot tuli helteellä jalkoihin pelkästään kävelylenkillä, saatika sitten, jos käy juoksemassa. Teräsmimmi tuo Päivikki!

  VastaaPoista
 3. Hienoa, Päivikki, sinä se jaksat aina vaan. Varsinainen Duracell! Mutta kyllähän sen ymmärtää, että juoksu myös tuo niitä paukkuja lisää. Niin, vinkki tuohon päähineeseen, eikös sellainen vanha kunnon hikinauha olis in? Ruusa ;)

  VastaaPoista
 4. Ei auta Lissu, kuin juosta vaan. Ens viikonloppuna juoksen siellä Oulussa, joten kannusjoukot tienvarteen! Ei kai ne nuoriso Fiestalla ole liikenteessä?

  Juu Pirkko Terästähän minä... yks paikka vaan meinaa lahota...

  Vai että hikinauha ja vielä vanha, mistäs sitte sellaisia???

  VastaaPoista
 5. Jaahah, minnehän sitä pitäis asettua kannustamaan? Ja pitääkö sitä ottaa jotain vahvistavaa energiajuomaan mukaan?

  VastaaPoista